FRI YP-vinder fik globalt netværk, større udsyn og skærpede lederevner

Anne Rosborg, COWI vandt prisen som Årets unge FRI-Rådgiver 2013 sammen med Kristoffer Vrang fra Rambøll. Hør mere om hendes oplevelser og erfaringer fra konkurrencen og det efterfølgende FIDIC-forløb.

Prisen gav Anne Rosborg og Kristoffer Vrang mulighed for at følge FIDICs træningsprogram, et intenst forløb med fokus på ledelse og organisationsteori. Sammen med 70 deltagere fra hele verden fik de indblik i, hvordan forskellige landes kultur har betydning for, hvordan man driver virksomhed. En viden Anne har taget med tilbage til COWI.

"Når man rejser ud i verden som projektleder, tager man ofte nogle indgroede arbejdsgange med hjemmefra og tager det som en selvfølgelighed, at det fungerer i udlandet. Sådan er det ikke nødvendigvis, og her kan jeg bruge mit store netværk fra FIDIC-programmet. Jeg kan helt uformelt ringe eller skrive en mail til en deltager fra det land, vi skal agere i og få nogle råd til, hvordan vi bedst muligt kører projekter der, og hvilke risici man skal være opmærksom på. Det er ikke noget, COWI kan kontakte kunden og spørge om," fortæller Anne Rosborg om det værdifulde verdensomspændende netværk, som hun fik via FIDIC-programmet.

Da Anne Rosborg i 2012 blev indstillet til konkurrencen Årets unge FRI-Rådgiver af sin arbejdsplads COWI, kom det som en overraskelse.

Hun arbejdede på det tidspunkt som projektleder for et off-shore projekt med lægning af olieledninger i Nordsøen, hvor hun i tæt samarbejde med kunden, entreprenørvirksomheden Subsea 7, udviklede en løsning, der kom til at betyde en millionbesparelse på projektet.

"Jeg vidste ingenting. COWI havde valgt at indstille mig og havde samtidig indhentet en udtalelse fra Subsea 7. Jeg blev naturligvis rørt over den anerkendelse, der lå i udnævnelsen fra mine kolleger, det var jo en kæmpe cadeau. At jeg så gik hen og vandt, gjorde bare oplevelsen endnu større. Vi fik en masse positiv omtale, og der var en fantastisk stemning på kontoret. En følelse af holdånd, hvor alle var glade på mine vegne - men også på COWIs".

Med prisen fulgte også adskillige bemærkninger, som "nu render du ikke til anden siden, vel", sagt i spøg, men med en snert af reel bekymring.

For naturligvis skabte konkurrencen en større omtale af Anne og hendes stærke faglighed inden for geotekniske løsninger. Anne indrømmer da også, at hun har fået flere tilbud, men hun mener ikke, at det skulle være en grund til ikke at indstille en medarbejder til sådan en pris, da konkurrencen ikke blot skaber omtale af hende selv, men også af COWI."Den promovering siger indirekte, at COWI har nogen gode medarbejdere, som de vel at mærke gerne vil udvikle og satse på. Jeg vil mene, at når en virksomhed indstiller en medarbejder, signalerer den, at her vægter man sine medarbejdere rigtig højt og udfordrer og udvikler dem. Vi vil alle sammen gerne satses på og bæres fremad. Det gør en virksomhed attraktiv som arbejdsplads i mine øjne," slutter Anne Rosborg.

Denne artikel er en del af 'FRI Fokus nr. 3' - læs mere her.