Fødder på bord

Over 80.000 danskerne har søgt viden om radon

Realdania har siden november sat fokus på den radioaktive gasart radon gennem den landsdækkende kampagne Radonfrithjem. Over 80.000 danskere har besøgt hjemmesiden radonfrithjem.dk, og omkring 2.500 boligejere har bestilt en radontest. Efter en pause i december begynder kampagnen nu på sin anden runde, der skal få endnu flere til at måle for radon, inden vinteren – og dermed målesæsonen – er slut.

Sundhedsstyrelsen anslår, at 300 lungekræfttilfælde årligt kan relateres til radon, og det vurderes, at radon udgør et problem i op mod hvert femte enfamiliehus i Danmark. Alligevel er der mange, der ikke kender til de sundhedsfarer, der er forbundet med den radioaktive gasart. Manglende viden om radon kan være årsag til, at mange boligejere ikke har fået målt, om de har for store mængder af gasarten i hjemmet.

Vintersæsonen er det bedste tidspunkt at måle for radon, da målinger foretaget her er mest sikre. En måling bør helst vare i minimum to måneder, og derfor er det nu, man skal bestille sine målere, hvis man skal nå at få målt i år.

Sideløbende med oplysningskampagnen støtter Realdania et uddannelsesforløb udbudt af Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) i samarbejde med Teknologisk Institut. Uddannelsen skal øge byggebranchens viden om radon og de forskellige løsningsmuligheder. Ved at øge byggebranchens viden er uddannelsen med til at sikre den almindelige boligejer den bedst mulige hjælp og vejledning.

Læs mere på Realdanias temaside om Radonfrithjem

 

Kategoriseret under: