FRI Debat

Hvorfor fylder digitalisering ikke mere i valgkampen?

23. maj 2019

Kronik: Digitalisering fylder ikke som tema i den nuværende valgkamp. Politiske beslutninger kan ellers afgøre, at danske virksomheder vinder internationale projekter og tiltrække de bedste talenter, mener Foreningen for Rådgiv...

Lad os sammen skabe et nyt grønt energieventyr

22. maj 2019

Debatindlæg: En række virksomheder, erhvervsorganisationer, fagforbund og ngo’er fremlægger deres bud på, hvordan man sammen kan skabe et nyt grønt energieventyr.

Hvorfor betvivler arkitekter ingeniørers kreativitet og faglige ambitioner?

02. maj 2019

Debatindlæg: Ingeniører og arkitekter er dybt afhængige af hinanden, men en åben, eksperimenterende værkstedstankegang kan bringe os langt videre end parterapi kan, skriver FRI's formand Ib Enevoldsen i dette debatindlæg.

FRI hilser ny bygherrevejledning med anbefaling af AB18-aftalesystemet uden fravigelser velkommen

02. maj 2019

FRI Pressekommentar: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen opfordrer alle offentlige bygherrer til at følge det nye AB18-aftalesystem og ved eventuelle fravigelser at anvende følg-eller-forklar-princippet. Det ...

Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri

28. februar 2019

Selv om antallet af bæredygtige byggerier stiger, går det alt for langsomt, mener kronikørerne.

Ingeniører: Kan vi få nogle strammere krav til bæredygtigt byggeri, tak

16. januar 2019

DEBAT: Det er ikke så tit, at en branche beder om strammere krav, men det er nødvendigt, hvis vi for alvor kan få sat skub i det bæredygtige byggeri i Danmark, lyder det fra Rådgivende Ingeniørers formand og direktør.

Efterlysning – Klimaindsats for bygninger

12. december 2018

Kronik: Den danske klimaindsats bør indtænke effektiv brug af energien i vores bygninger. Der mangler langsigtet politisk ejerskab og ansvar. Det skriver FRI sammen med en lang række af branchens organisationer.

Debat: Digitalisering skal udnyttes til at styrke fremtidens mobilitet

24. oktober 2018

Digitaliseringen er en kæmpe gevinst for at styrke fremkommeligheden i Danmark. For at vi kan bruge de digitale muligheder, bør politikerne udarbejde en national mobilitetsplan. Planen skal følges op med investeringer og mere f...

Debat: Danmark kan beholde førerpositionen inden for bæredygtighed

20. juni 2018

Den danske byggebranche skal gå forrest i arbejdet med at skabe mere bæredygtigt byggeri. Danmark har allerede en førerposition på området, og for at den bibeholdes, er det nødvendigt at adoptere en europæisk tilgang fra start.

Debat: De næste 40 år bygger vi ligeså meget, som vi har gjort i menneskets levetid

19. april 2018

Bygninger udleder 40 procent af verdens CO2, og al vores bygningsdata risikerer i fremtiden at havne hos store softwarevirksomheder. Byggeriet har større udfordringer foran sig end nogensinde før.