FRI Debat

Kronik: Energieffektivisering kræver politisk fokus

07. august 2019

Vi mangler klare mål for vores energi- og klimapolitik, og den kamp må regeringen tage op, så ikke ansvaret overlades til næste generation

Ingeniører er fremtidens problemløsere og vi skal bruge flere af dem

04. juli 2019

Kronik: Ingeniørmanglen i Danmark vil stige markant de næste år, og det er problematisk. Derfor skal de unge opfordres til at vælge den vej.

Kære regering: Byggematerialernes klimaaftryk skal frem i lyset

04. juli 2019

Debat: Hvis byggeriet skal bidrage til vores nye regerings ambition om 70 pct. reduktion af drivhusgasser, er vi nødt til at få overblik over de udledninger, der opstår ved produktionen af byggematerialer.

Politikerne bør sætte et loft på CO2-udledning

06. juni 2019

Der er et paradigmeskift i gang i den danske klimapolitik. Det skift skal vi gribe som en mulighed i byggeriet og få krav i lovgivningen til den samlede klimabelastning i nybyggeriet, målt som maksimal CO2-udledning per kvadrat...

FRI: Paradigmeskift i klimapolitikken er nødvendigt

06. juni 2019

Vi når ikke målet om et klimaneutralt samfund i 2050, hvis ikke vi begynder at se på den CO2-udledning, der udledes fra produkter i hele levetiden. Byggeriet bør her gå foran, skriver Henrik Garver.

Hvorfor betvivler arkitekter ingeniørers kreativitet og faglige ambitioner?

02. maj 2019

Debatindlæg: Ingeniører og arkitekter er dybt afhængige af hinanden, men en åben, eksperimenterende værkstedstankegang kan bringe os langt videre end parterapi kan, skriver FRI's formand Ib Enevoldsen i dette debatindlæg.

FRI hilser ny bygherrevejledning med anbefaling af AB18-aftalesystemet uden fravigelser velkommen

02. maj 2019

FRI Pressekommentar: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen opfordrer alle offentlige bygherrer til at følge det nye AB18-aftalesystem og ved eventuelle fravigelser at anvende følg-eller-forklar-princippet. Det ...

Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri

28. februar 2019

Selv om antallet af bæredygtige byggerier stiger, går det alt for langsomt, mener kronikørerne.

Ingeniører: Kan vi få nogle strammere krav til bæredygtigt byggeri, tak

16. januar 2019

DEBAT: Det er ikke så tit, at en branche beder om strammere krav, men det er nødvendigt, hvis vi for alvor kan få sat skub i det bæredygtige byggeri i Danmark, lyder det fra Rådgivende Ingeniørers formand og direktør.

Efterlysning – Klimaindsats for bygninger

12. december 2018

Kronik: Den danske klimaindsats bør indtænke effektiv brug af energien i vores bygninger. Der mangler langsigtet politisk ejerskab og ansvar. Det skriver FRI sammen med en lang række af branchens organisationer.