Bygning ,-blueprint

PM: Rådgivere kan professionalisere og effektivisere byggesagsbehandlingen

Statsminister Helle Thorning fortalte i dag på Dansk Byggeris Årsdag, at regeringen har planer om at lade private virksomheder tage sig af den tekniske byggesagsbehandling.

Langsom og dårlig byggesagsbehandling har negative konsekvenser for byggebranchen og er med til at bremse væksten i byggeriet, mener FRI. Derfor er FRI meget positive over at lade private overtage den tekniske byggesagsbehandling, som der også er beskrevet i regeringens byggepolitiske strategi.

”Når det i dag kan tage langt over et år at få en byggetilladelse, er det indlysende, det går ud over væksten i samfundet.  Derfor er vi glade for forslaget fra Statsministeren om at privatisere den tekniske byggesagsbehandling, hvor man går videre end oprindeligt skitseret i den byggepolitiske strategi. Der er et stærkt behov for at professionalisere byggesagsbehandlingen og det bliver grundlæggende adresseret med forslaget, samtidig vil det medvirke til at byggesagsbehandlingen samlet set vil kunne ske endnu hurtigere end i dag” siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.