Aabent Ringbind

Bygningsreglement 2018 og ny certificeringsordning

Her på siden har vi samlet alle de sider, der har at gøre med BR18 og den nye certificeringsordning, som forventes at træde i kraft den 1. januar 2018.

Hvor bliver jeg certificeret brandrådgiver og statikrådgiver?

13. december 2018

Her på siden kan du se, hvilke virksomheder der tilbyder certificering som brand- og statikrådgiver. Siden opdateres løbende.

Udkast til vejledning om certificering af statikere og brandrådgivere

12. december 2018

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt vejledning om certificering af statikere og brandrådgivere i ny kommenteringsrunde.

Forberedelse til certificering brand og statik

15. november 2018

Hvis du har ønske om at blive certificeret til brand eller statik, så stilles krav både til den formelle uddannelse (ECTS-point) og til dokumentation af praktisk erfaring. Det kan være en god idé at gå i gang med at samle dokum...

FRI's anbefaling til TBST om certificeringsordning for statik

15. november 2018

Bekymring for meget høje omkostninger til at blive certificeret rådgiver inden for specielt statik fik i september FRI til at mødes med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Målet med mødet var at komme med forslag, der kan billig...

Præ-accepterede brand-løsninger i udkast

13. november 2018

Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt otte udkast til vejledninger til BR18’s brandkrav, FRI har tilbageleveret høringskommentarer.

BR18’s brandkrav efter 1. juli

05. november 2018

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er kommet med en vejledende udtalelse vedrørende brandkrav efter 1. juli 2018.

BR18-vejledning: Lyd i kontor- og hospitalsbyggeri

18. august 2018

TBST har udsendt forslag til en ny vejledning om lydforhold i kontor- og hospitalsbyggeri til kommentering hos FRI.

BR-vejledninger til kommentering: Konstruktioner og legepladser

21. juni 2018

FRI har fået tilsendt yderligere to BR 18-vejledninger til en kommentarrunde. Der er ikke tale om en egentlig høring, men det er en chance for FRI til at komme med kommentarer og input til vejledningerne.

FRI-notat: Overgangsordning i forbindelse med BR 18 bør forlænges

11. juni 2018

FRI har arbejdet for, at den nuværende overgangsordning fra BR 15 til BR 18 skulle forlænges til udgangen af året, for at både byggeriets parter og de kommunale sagsbehandlere kunne få en fair tid til at sætte sig ind i det nye...

Ændring af BR18 pr. 1. juli 2017

07. juni 2018

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) har foretaget justeringer i BR18. FRI har med stor hjælp fra medlemsvirksomhederne kommenteret ændringerne.