Digital kvalitetssikring

Ved at bruge sin smartphone med et tilhørende program er det nu muligt at udføre kvalitetssikring og fotodokumentation nemt og hurtigt. Smartphonen kan via internetforbindelsen selv vedhæfte GPS-koordinater og billederne bliver automatisk indsat i en rapportskabelon.

To entreprenørfirmaer i Århus benytter sig af digital kvalitetssikring. På den måde slipper de for meget dobbeltarbejde og -skrivebordsarbejde.

Kvalitetssikring og fotodokumentation kan nu udføres ved hjælp af smartphones, et tilhørende program og en internetforbindelse.

Med programmet på smartphonen, uanset om det er Android eller iPhone, så kan man tage et billede og gennem en enkel menu indtaste det man skal registrere. Internetforbindelsen sørger for at GPS-koordinator vedhæftes og informationerne man har indtastet videreføres til en rapportskabelon.

Derved kan man gøre alt arbejdet i "marken" og ikke bruge tid på at overføre billeder fra digitalkameraet, ændre filnavne og billedestørrelse og dernæst indtaste sine håndskrevne noter til rapporten.

Programmet som benyttes i dette eksempel koster nogle penge i oprettelse, licens og evt. support. Selve metoden digital kvalitetssikring kan læres i løbet af en eftermiddag og SMV'er kan søge om støtte gennem videnkuponen.

Læs mere om digital kvalitetssikring, samt om app'en FotoDok og videnkuponen på Det Digitale Byggeri.

Digital kvalitetssikring 295*150

Kategoriseret under: