Grøn pil, entertast

Europas geodata samles i én fælles dataportal

Det skal fremover være lettere at minimere følgerne af fx jordskælv og vulkanudbrud og nemmere at finde vand, mineraler og andre råstoffer i Europa. Med en ny portal bliver geologiske data for milliarder tilgængelige på tværs af Europa.

Den 14. juni 2016 blev den første version af en fælleseuropæisk dataportal søsat. Her kan man kan finde oplysninger om geologi og ressourcer på tværs af landegrænserne i hele Europa. Sammenslutningen af Geologiske Undersøgelser i Europa, EuroGeoSurveys (EGS), står bag portalen, kaldet EGDI. Og den danske forskningsinstitution GEUS, som er en del af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, deltager aktivt i EGDI-arbejdet.

EGDI portalen giver adgang til geologiske data og services fra et stort antal europæiske forskningsprojekter, der tilsammen har kostet mellem 4-700 millioner kroner. Ved at samle og harmonisere de eksisterende og kommende geologiske data og gøre dem tilgængelige, bliver der i realiteten tale om data for milliarder, som flere nu kan få glæde af. På portalen kan man søge om bl.a. mineraler, energi, jord, grundvand eller maringeologi.

Læs mere på EGDI's hjemmeside

Kategoriseret under: