Skriver Groen Baggrund

Lettere ansøgning til VE til proces

Tilskudsordningen til VE til proces blev i 2015 evalueret af Energistyrelsen. Evalueringen viste, at mange - især mindre ansøgere - finder dokumentationskravene tidskrævende og udfordrende, og på den baggrund har Energistyrelsen fra 9. marts 2016 åbnet op for en ny proces for ansøgning for tilskud under 500.000 kr. og i tilfælde af, at der konverteres til halm, træpiller og varmepumper.

Her bør vi i rådgiverbranchen stille os selv spørgsmålet: Er vi i rådgiverbranchen gode nok til at tænke kundernes hverdag ind i vores tilbudsgivning? Vi rådgivere er gode til at finde energirigtige tekniske løsninger. Men er vi gode nok til at gøre opmærksom på, hvilke tilskudsordninger, samarbejder og finansielle løsninger, der kan være med til at gøre en business case god for den energirigtige løsning, vi giver? Hjælper vi kunden nok med dokumentationskravene til ansøgningen om tilskud?

Det er naturligvis en ydelse, som skal prissættes. Men vil kunderne ikke betale for denne ydelse? De får hjælp til en god business case, som kan hjælpe med, at en løsning bliver gennemført. Kunderne kan måske endda slippe for frustrationerne i arbejdet med udformning af ansøgninger om tilskud.

Se nærmere på Energistyrelsens hjemmeside 

Kategoriseret under: