FRI Debat

Kronik: Energieffektivisering kræver politisk fokus

07. august 2019

Vi mangler klare mål for vores energi- og klimapolitik, og den kamp må regeringen tage op, så ikke ansvaret overlades til næste generation

Ingeniører er fremtidens problemløsere og vi skal bruge flere af dem

04. juli 2019

Kronik: Ingeniørmanglen i Danmark vil stige markant de næste år, og det er problematisk. Derfor skal de unge opfordres til at vælge den vej.

Kære regering: Byggematerialernes klimaaftryk skal frem i lyset

04. juli 2019

Debat: Hvis byggeriet skal bidrage til vores nye regerings ambition om 70 pct. reduktion af drivhusgasser, er vi nødt til at få overblik over de udledninger, der opstår ved produktionen af byggematerialer.

En ny regering kræver nye ambitioner for togdriften

04. juli 2019

Debat: I det nye ”forståelsespapir” mellem S, R, SF og EL er det uklart, om der vil blive truffet væsentlige nye beslutninger om togdriften. Kan vi ikke gøre det lidt bedre, skriver Mads Jensen Møller og Henrik Garver.

Debat: Der er plads til forbedringer i udbud

26. juni 2019

Det mener vicedirektør Ulla Sassarsson fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), der ser udfordringer særligt på tre områder.

FRI: Sikring af drikkevandet kræver handling fra ny regering

19. juni 2019

Debat: Ønsker vi rent drikkevand i fremtiden, skal vi beskytte vores grundvand. FRI har ti konkrete råd til en ny regering, skriver Jens Brandt Bering.

Lad os få flere nuancer og perspektiv i debatten om det offentliges brug af konsulenter

06. juni 2019

Debat: Debatten om det offentliges brug af konsulenter er meget relevant, men foregår desværre på et absolut overfladisk niveau. Viden og erfaringer bør efter behov kunne flyttes rundt i et tæt samarbejde mellem det offentlige ...

Debat: Vandets stemme bliver glemt i valgkampen

06. juni 2019

Debat: Drikkevandet har manglet omsorg de sidste mange år. Regeringens forslag til en sundhedsreform, hvor jordforureningsopgaven tages fra regionerne, er seneste eksempel, skriver Jens Brandt Bering, formand for FRI's Miljø- o...

Politikerne bør sætte et loft på CO2-udledning

06. juni 2019

Der er et paradigmeskift i gang i den danske klimapolitik. Det skift skal vi gribe som en mulighed i byggeriet og få krav i lovgivningen til den samlede klimabelastning i nybyggeriet, målt som maksimal CO2-udledning per kvadrat...

FRI: Paradigmeskift i klimapolitikken er nødvendigt

06. juni 2019

Vi når ikke målet om et klimaneutralt samfund i 2050, hvis ikke vi begynder at se på den CO2-udledning, der udledes fra produkter i hele levetiden. Byggeriet bør her gå foran, skriver Henrik Garver.