Stop -haand

DI Videnrådgiverne: Sæt en stopper for unfair offentlig konkurrence

Erhvervs- og Vækstministeriet har igangsat en analyse af, hvordan offentlige myndigheders aktiviteter kan påvirke konkurrencen på private markeder. DI Videnrådgiverne kommenterer og vurderer analysen i en pressemeddelelse.

Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen, udtaler i Erhvervs- og Vækstministeriets pressemeddelelse:

"Det er vigtigt, at offentlige myndigheders aktiviteter ikke skader private virksomheders muligheder for at konkurrere på et marked. En effektiv konkurrence er en central drivkraft for væksten i dansk økonomi."

Som svar skriver DI Videnrådgiverne:

"Når stat, regioner og kommuner udfører opgaver, der lige så godt kunne udføres af private virksomheder, bør det ske på lige vilkår. DI er derfor tilfreds med, at Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen har bedt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at analysere, hvor stort problemet er med offentlige konkurrenceforvridende opgaver."

- Virksomhederne bliver udsat for unfair konkurrence, når det offentlige konkurrerer på ulige vilkår. Det har konsekvenser for de private virksomheder. Når de går glip af offentlige opgaver herhjemme, får de heller ikke den ekspertise, der skal til for at klare sig i konkurrencen på eksportmarkederne. Derved går Danmark glip af både velfærd og eksportkroner, siger branchedirektør Henriette Søltoft, DI.

DI Videnrådgivernes pressemeddelelse