Aviser

Presseklip: FRI har igangsat State of the Nation 2016

Uge 1 2016

FRI har igangsat State of the Nation 2016
Hvor slidte er de kommunale veje? Hvordan står det til med vores havne? Hvad kræver det, hvis vores kloaksystem skal klare de mange skybrud, som Danmark vil få i fremtiden? Det og meget mere vil Foreningen af Rådgivende IngeniørerFRI's, State of the Nation-analyse, der gennemgår 12 infrastrukturområder, give svaret på, når den udkommer i slutningen af februar. 

"I en tid, hvor pengene til infrastruktur er få, er det særligt vigtigt at have veldokumenteret viden om tilstanden af f.eks. veje og kloakker, så politikere og andre beslutningstagere kan diskutere og prioritere, hvor behovene for vedligehold er størst. Spørgsmål som "Er der er nogen infrastrukturområder, der er vigtigere end andre?" og "Hvad sker der, hvis vi ikke gør noget?" er emner, som FRI gerne vil sætte på dagsordenen med State of the Nation", siger FRI-direktør Henrik Garver. (Byggeri.dk, Bygtek, Byens Ejendom, Dagens Byggeri, Licitationen, Building-Supply)

FRI: Lad private investorer byde på en Kattegatbro
En række medier har bragt pressemeddelsen fra FRI, hvor adm. dir. Henrik Garver opfordrer til at forberede lovgrundlaget for en bro over Kattegat og lad private investorer stå for opførelse, finansiering og drift af en fast forbindelse.

”Fra FRI’s side vil vi opfordre Folketinget til at fastholde Kattegatbroen på dagsordenen. Broen som vision bør fortsat indgå i planerne for Danmarks fremtidige infrastruktur, og et lovgrundlag for en Kattegatforbindelse vil være en del af denne proces. Det vil give private investorer et langt bedre grundlag for at regne ud, om det kan betale sig at investere i en Kattegatbro. Danske pensionsmidler investeres i dag i udenlandske infrastrukturprojekter, fordi der ikke er basis for det i Danmark. Her er et projekt, hvor vi kunne gribe tingene an på en ny måde,” siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. (Aarhus Stifstidende, Licitationen, Altomteknik, Byens Ejendom, Dagens Byggeri, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Folkebladet Lemvig, Viborg Stifts Folkeblad)

Læs pressemeddelelsen

Bambus udvider hotline
En ny videntjeneste skal hjælpe bygherrer og rådgivere med det ansvar og de pligter, de har i de tidlige faser af byggeriet. "Vi ved, at en væsentlig del af alle arbejdsulykker i byggeriet kan undgås ved bedre planlægning, og derfor skal der så tidligt som muligt i processen tages højde for, hvad der skal udføres på byggepladsen, og hvordan det skal gøres. Derfor er det vigtigt, at vi som bygherrer og rådgivere tænker i sikkerhed lang tid inden, virksomhederne og deres medarbejderne skal i gang på pladsen."

Sådan lyder det samstemmende fra erhvervspolitisk chef Ulrik Ryssel Albertsen i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, chefkonsulent Peter Andreas Sattrup i Danske Arkitektforeninger og udviklingschef Hanne Ullum i Bygherreforeningen. Videntjenesten bliver et nyt tiltag i Byggeriets Arbejdsmiljøbus i daglig tale Bam-Bus, som allerede i dag leverer vejledning om godt og sikkert arbejdsmiljø for virksomheder og håndværkere ude på byggepladserne. (Byggeri.dk, Bygtek)