Aviser

Presseklip: Byggebranchen ønsker beløbsgrænse sat ned

Uge 1 2019

Byggebranchen ønsker beløbsgrænse sat ned
Tilbudsgivere og ordregivere står langt fra hinanden i bedømmelsen af lovforslaget om ændringer i udbudsloven, skriver Licitationen. Entreprenørerne støtter den større åbenhed, mens kommunerne frygter administrative byrder, fremgår det af høringssvarene til lovudkastet. Kun i få tilfælde vil kvalitet og pris kunne vurderes adskilt på grund af den høje beløbsgrænse på 350 mio. kroner, beklager de udførendes brancheorganisationer Dansk Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Asfaltindustrien, Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Industri, SMVdanmark (tidligere Håndværksrådet) og Tekniq, som foreslår en lavere tærskel. (Licitationen)

Ingeniørkæmpe klar til at købe sig til vækst
Efter fordøjelsen af Årstiderne Arkitekter melder ingeniørkoncernen Sweco sig klar til flere opkøb. Målet er at blive førende i Danmark. Flere rådgivere vil ifølge Henrik Garver, adm. direktør i FRI, ligesom Sweco fortsat lede efter opkøbsemner både inden for ingeniør-og arkitektfaget. "Jeg tror, at vi fortsat vil se flere opkøb eller fusioner i branchen. Der er ikke rigtig nogen, der bare vokser for at blive store. De gør det for at afdække et geografisk område bedre eller for at få en ny specialistkompetence ind. Det sker for at kunne tilbyde bred rådgivningsservice," udtaler han til Jyllands-Posten. (Jyllands-Posten)

Efter kritik: Ændringer i energimærkeordning for boliger på vej
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har holdt flere møder med en række organisationer, heriblandt FRI, for at få indspark til, hvordan energimærkeordningen kan gøres bedre. Problemet med for mange fejl i energimærkningen har plaget ordningen i årevis og blev gjort aktuel i 2015, da en ekstern kontrol af de energimærkningsrapporter, der blev udarbejdet i 2013 og 2014, afslørede fejl i 34 procent af mærkerne. (Ugeavisen Odense, Egtvedposten)