Aviser

Presseklip: Ingen holder sig tilbage med kritik

Uge 10 2017

Ingen holder sig tilbage med kritik
FRI's formand, Carsten Toft Boesen, talte på FRI's årsmøde om samarbejde og forventningsafstemning i byggebranchen på baggrund af den seneste kritik, bygherrene har rejst mod rådgiverne: "Når man kigger på byggebranchen generelt, er der ingen, der holder sig tilbage med at kritisere hinanden. Fællesnævneren for al kritik er mangel på afstemning af forventninger. Når man bliver skuffet, er det fordi, man får noget andet, end man forventer." 

Sporingeniør blev Årets unge FRI-rådgiver 
Årets bedste unge rådgivende ingeniør har udviklet unikke sporløsninger på landets første højhastighedsbane. Foreningen af Rådgivende Ingeniører kårede på årsmødet 2. marts sporingeniør Jens Meyer, 35, fra Atkins, til Årets unge FRI-Rådgiver 2017 på grund af hans naturlige lederevner og evne til at skabe nye tekniske løsninger, der blandt andet er kommet til udtryk i projektet omkring den nye bane København - Ringsted. (Børsen, Licitationen, Ingeniøren, Jyske Vestkysten, Dagens Byggeri, Aabenraa Ugeavis)

Læs pressemeddelelsen her

Udviklingsstrategi skal bekæmpe korrupt adfærd
FRI's adm. dir., Henrik Garver, skriver i et debatindlæg i Altinget, at business integrity og begrænsning af korrupt praksis bør være et væsentligt element i en ambitiøs udvikslingspolitisk satsning og en naturlig overbygning på den nye udviklingspolitiske strategi. "Når private rådgivervirksomheder møder korrupt praksis, er det ofte skadeligt for projekterne. Det medfører forsinkelser, manglende betalinger, manglende godkendelser og ultimativt; at gode projekter ikke bliver gennemført", påpeger Henrik Garver. (Altinget)

Læs debatindlægget her

En del af deres DNA
Globalnyt bringer i denne uge første del af en planlagt serie på fire om rådgivende ingeniørers arbejde i udviklingslandene på baggrund af et interview med adm. dir. i FRI, Henrik Garver, og erhvervspolitisk chef Ulrik Ryssel Albertsen. Artiklen indledes: "Når man i Danmark snakker om aktører inden for udviklingsbistand og engagement i udviklingslande, løber ngo’erne oftest med al opmærksomheden. Men en helt anden branche har gennem årtier også været aktiv i den fattigste del af verden, hvor deres ekspertise, viden og ydelser har skabt lokalforankret udvikling og opbygget kapacitet. Det drejer sig om de rådgivende ingeniørvirksomheder." (Globalnyt)

Læs artikelen her

Forsyningsstrategi giver nye opgaver til FRI-medlemmer
Blandt talerne på FRI's årsmøde var klima-, forsynings- og energiminister Lars Christian Lilleholt, der understregede de rådgivende ingeniørers rolle i fremtiden. "I er jo med hele vejen rundt. Og det er jer, som fører de gode løsninger fra tegnebrættet og videre ud i virkeligheden med innovationen som pejlemærke", udtalte ministeren blandt andet fra talerstolen. (Licitationen, Dagens Byggeri)

Når en branche skriger efter ansatte
Der har aldrig været flere ansatte i de danske rådgivervirksomheder, men ifølge FRI kunne de 12.818 ansatte være langt flere, hvis der havde været flere kandidater med de rigtige kompetencer i Danmark. Selvom de danske ingeniøruddannelser tiltrækker stadig flere unge, så er den aktuelle virkelighed, at manglen på kvalificeret arbejdskraft begrænser væksten i de rådgivende ingeniørvirksomheder. (Licitationen)

Danmarks 10 største rådgivende ingeniører
Der har aldrig været flere medarbejdere i den rådgivende ingeniørbranche i Danmark. 12.818 personer var 1. januar 2017 beskæftiget i en af FRI’s medlemsvirksomheder, hvilket er en vækst på 1,5 pct. i forhold til 2016, skriver Estate Media og bringer en liste over de ti største FRI-virksomheder i Danmark pr. 1. januar 2017. (Estate Media)