Aviser

Presseklip: Mangel på vandingeniører bremser dansk eksport

Uge 11 2016

Mangel på vandingeniører bremser dansk eksport
Der mangler i stigende grad kvalificeret arbejdskraft inden for vand- og spildevandssektoren. Og det vækker reel bekymring både hos forsyningsselskaber og i rådgiverbranchen. "Det er en kæmpe udfordring i forhold til at håndtere udviklingen af fremadrettede løsninger på vandområdet i Danmark og i forhold til at have mandskab og ressourcer til at understøtte vandløsninger som Danmarks nye store eksportvare", siger adm. dir. i FRIHenrik Garver. (Byggecentrum, Dagens Byggeri, Alt om Teknik, Byggeri, BygTek, Idag)

De offentlige bygninger har brug for førstehjælp
FRI’s State of the Nation-analyse viser, at store dele af den danske offentlige bygningsmasse er nedslidt, utidssvarende og med dårligt indeklima. ”Kommunerne har i 2016 afsat 16,8 mia. kr. til anlægsudgifter. Det er 2,2 mia. kr. mindre end de 19 mia. kr., der reelt er behov for, og derfor vil der i fremtiden være færre midler til rådighed, og kommunerne vil være tvunget til at udskyde renoveringsopgaver. Det vil betyde, at der i de kommende år opsamles et markant vedligeholdsefterslæb i kommunerne, og at værdien af de offentlige bygninger falder dag for dag”, siger Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Ingeniøren, Dagens Byggeri, Bygherreforeningen, Konstruktørforeningen)

Ny energi- og forsyningsrådgiver i FRI
Majbritt Juul er fra 1. marts 2016 ansat i FRI. Majbritt Juuls arbejdsområder vil primært være inden for energi- og forsyningsområdet - herunder vejledning til medlemsvirksomhederne omkring udbud af rådgivning under forsyningsdirektivet, samt energi- og bygningsområdet. Majbritt Juul kommer fra en stilling som ansvarlig for forretningsudvikling på energiområdet i Vestforbrænding og uddannet cand. merc. jur. fra Aalborg Universitet. (Altinget)

Kloakinvesteringer går den rigtige vej
Danmarks kloaknet har de seneste fire år fået et stort løft og bliver i FRI's "State of The Nation" rapport vurderet som i god stand. "Ekstreme regnskyl har flere steder i landet medvirket til at accelerere investeringer i kloakker og klimatilpasning. Det har betydet en mærkbar forbedring hos mange boligejere, der tidligere har været plaget af regnvand og overløb fra kloakker", siger adm. dir. i FRI Henrik Garver. (Dagens Byggeri, Maskinteknik)

Certificeringsbølge skyller ind over rådgiverbranchen
Stadig flere industrikunder indenfor olie-, gas og industri kræver, at deres leverandører benytter et kvalitetsstyringssystem. FRI-direktør, Henrik Garver mener, at certificeringer er et nødvendigt supplement til kvalitetsstyring, fordi en dansk virksomhed nemmere kan samarbejde med en udenlandsk virksomhed, når den kan vise, at den opfylder internationale ISO-standarder. (Building-Supply, Jern og Maskinindustrien)