Aviser

Presseklip: Infrastrukturplan mangler fokus på mobilitet

Uge 12 2019

Infrastrukturplan mangler fokus på mobilitet
Regeringen og Dansk Folkepartis plan for infrastrukturen frem mod 2030 er et reelt bud på investeringer for mere end 100 milliarder kr. i nye infrastrukturprojekter. Planen vil fortsætte et nødvendigt løft af Danmarks infrastruktur, efter at ”En grøn transportpolitik” fra 2009 i alt væsentlighed er gennemført. Og det er jo rigtig udmærket. Men den nye plan mangler et klart og tydeligt strategisk ophæng. Det skriver adm. direktør i FRI, Henrik Garver, i et debatindlæg i Altinget. (Altinget)

Se debatindlægget

FRI: Vi rykker ved byggeriets produktivitet
FRI peger på, at entreprenører i stigende grad arbejder videre i rådgivernes modeller frem for at opbygge sine egne. "Det gælder om at få bygherrerne klædt på til at træffe kvalificerede valg og til at stille de relevante krav. På den lange bane er initiativer som en fælles køreplan for BIM-standardisering og fokus på åbne standarder ønskelige. Det vil sikre, at vi også fremover kan arbejde i de værktøjer, der passer bedst til det, vi gør", siger adm. direktør i FRI, Henrik Garver. (Licitationen)

Lønfest hos ingeniører kan sende opgaver og kompetencer til udlandet
NIRAS oplever et massivt lønpres og jobrotation, skriver Børsen. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, vurderer, at hvis tallene er kendetegnende for branchen som helhed, kan det føre til overvejelser om at sende opgaver og kompetencer til udlandet. (Børsen)

Ingeniører slår rekord i omsætning
De rådgivende ingeniører er i fin form, men de står foran en afmatning, der vil få konsekvens for hele byggeriet, vurderer bl.a. en partner i Deloitte. "Det er længe siden, at vi har set så kraftigt et ryk i den samlede omsætning," siger Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Børsen)