Blaa -mand -laptop

Presseklip: Digitalisering og øget 3D-samarbejde på dagsordenen

Uge 13 2015

Licitationen bringer en artikel om digitalisering og rådgivernes 3D-modeller, der af entreprenører kritiseres for ikke at være brugbare i produktionen. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, vurderer, at de næste tre til fem år bliver afgørende for fremtidens samarbejde og udtaler: "De udførende skal inddrages tidligere i forløbet, og rådgivere skal i højere grad bygge modeller, der sikrer bygbarhed, og som er lige til at udføre. Fordelen er, at man får afprøvet noget med bygherren i en digital virkelighed - frem for at de udførende kommer til at stå med problemerne." (Licitationen)

I en pressemeddelelse skriver FRI, at væksten for alvor er ved at komme i gang, og at det vil få efterspørgslen på rådgivende ingeniørydelser til at stige. Men hvis ikke arbejdskraften er til stede, vil flaskehalsene på arbejdsmarkedet ikke bare true væksten i branchen, men også væksten i samfundet. FRI vil derfor kortlægge, hvor stor manglen på arbejdskraft er og inden for hvilke sektorer, udfordringerne er størst. (Altomteknik, Byggeri.dk, Bygtek.dk)

Allerød Nyt bringer et portræt af FRI's nye formand, Carsten Toft Boesen, som vil trække fronterne op for en af sine egne mærkesager, nemlig udbudsregler og udbudspraksis. (Allerød Nyt)

FRI's pressemeddelelse om den nye udbudslov er bragt i flere medier. (Byens Ejendom, Altomteknik)

Flere medier har bragt FRI's pressemeddelelse om, at rådgivervirksomheden Midtconsult har meldt sig ind i FRI (Altomteknik, Byens Ejendom, Byggeri.dk)