Aviser

Presseklip: Brexit er tab for alle

Uge 13 2017

Brexit er tab for alle
Adm. dir. i FRI, Henrik Garver skriver i et debatindlæg om Brexits betydning for danske rådgivende ingeniørvirksomheder: "Udfordringerne knytter sig særligt til to af de centrale friheder i EU’s indre marked: fri bevægelighed for personer og fri bevægelighed af kapital. Hvis disse områder bliver mindre smidige, end de er i dag, så vil det påvirke muligheden for at samarbejde, investere, hjemtage overskud og udnytte specialister på tværs af grænserne. (...) Det er centralt, at den danske Brexit-forhandlingsposition har fokus på konsekvenser og muligheder for rådgiver- og serviceerhverv." (Dagens Byggeri)

Cowi opkøber svenske Projektbyrån
Opkøbet sker for at gøre sig stærkere i kampen mod de svenske ingeniørgiganter. Og vil man stå bedre i konkurrencen mod de svenske virksomheder, er volumen ifølge Henrik Garver et vigtigt forhold.

"Når bygherrer vil have fem bydende til et projekt, tager de ofte de to eller tre største virksomheder plus nogle, som de mener også kunne være et godt bud. Hvis man ikke er oppe i det segment, skal man kæmpe hårdere for at blive interessant. Hvis man er en af de helt store, er det mere naturligt, at man er i spil hver gang til opgaverne", vurderer han. (Finans.dk)

Rådgiverkompetencerne styrkes i ingeniørvirksomheder
De rådgivende ingeniørvirksomheder ansætter flere arkitekter og konstruktører i tillæg til en fortsat vækst i antallet af ingeniører, viser nye tal fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Årsagen er, at branchen fokuserer på at kunne levere helstøbte, komplette løsninger til kunderne. (Dagens Byggeri)