Haandtryk

Presseklip: Fast track-ordningen vil gøre det lettere at få udenlandsk arbejdskraft

Uge 15 2015

I et debatindlæg i Jyllands-Posten kommenterer Henrik Garver, FRI, Miljøministeriets nylancerede vision for dansk vandeksport. Det er et godt skridt på vejen, men FRI mener, at vi skal et spadestik dybere og få moderniseret vandsektorloven – gerne inden et kommende folketingsvalg. Den nuværende vandsektorlov skaber ikke incitamenter i vandsektoren og udnytter ikke styrken ved de offentlige monopoler, som vandselskaberne reelt udgør, til at forbedre og fortsat udvikle viden, teknologi og eksport på området. I stedet er et stigende antal arbejdspladser blevet vekslet fra de private virksomheder inden for vandteknologi til de offentligt regulerede forsyningsvirksomheder.  (Jyllands-Posten) Læs FRI’s debatindlæg

Direktør for DANVA, Carl-Emil Larsen, kalder efterfølgende FRI's påstand, om at et stigende antal ingeniører søger over i vandselskaberne, for udokumenteret og mener, at FRI stiller krav om særbehandling til de rådgivende ingeniørvirksomheder. (Jyllands-Posten) Læs DANVA's debatindlæg

En ny fast track-ordning, der skal gøre det nemmere for danske virksomheder at få højtkvalificerede udenlandske medarbejdere fra ikke-EU lande til Danmark, er netop trådt i kraft. Ordningen skal få udlændinge hurtigere gennem systemet og lette bureaukratiet for virksomhederne. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, er ikke i tvivl om, at fast track-ordningen vil gøre det lettere for rådgivningsvirksomhederne at få medarbejde fra udlandet ind. ”Der er allerede nu en del udenlandske medarbejdere i de danske rådgivningsvirksomheder, men der skal flere ind, hvis vi skal komme manglen til livs", siger han. (Licitationen)

Udsigten til, at den nye faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland, Femern-forbindelsen, først kan stå færdig langt senere end 2021 som hidtil planlagt, får tidsplanen for en række andre trafikprojekter til at skride. Henrik Garver, adm. dir. i FRI, mener ikke, man kan skubbe planlægningen uendeligt, uden at det giver problemer andre steder. Men aktivitetsniveauet i ingeniørbranchen er på et så fornuftigt niveau i øjeblikket, at en forsinkelse på Storstrømsbroen, hvor planlægningsperioden forlænges, vil frigive noget kapacitet hos FRI’s medlemsvirksomheder. (Børsen)

En lang række medier har bragt FRI’s pressemeddelelse om problemet med flaskehalse i ingeniørbranchen. ”Hvis ikke arbejdskraften er til stede, vil flaskehalsene på arbejdsmarkedet ikke bare true væksten i branchen, men i høj grad også væksten i samfundet”, udtaler Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Licitationen, Finans.dk, Dagens Byggeri, Byensejendom.dk)

Børsen bringer et portræt af Carsten Toft Boesen, bestyrelsesformand for FRI. Som administrerende direktør i NIRAS har han netop leveret koncernens bedste årsregnskab. (Børsen)