Aviser

Presseklip: Vi lader stå til, imens vejene falder fra hinanden

Uge 16 2016

Debat: Vi lader stå til, imens vejene falder fra hinanden
I et debatindlæg i Børsen skriver Henrik Garver sammen med adm. direktør i Rambøll Danmark, Ib Enevoldsen, om en af hovedkonklusionerne fra FRI’s State of the Nation 2016 rapport. Den konkluderer, at store dele af det kommunale vejnet er slidt og hullet efter mange års utilstrækkelig vedligeholdelse. Og eftersom kommunevejene udgør 95 pct. af samtlige danske veje, betyder det kraftigt slid på vognparken, langsommere fremkommelighed og større risiko for ulykker. (Børsen)

Læs debatindlægget

Igen rift om ingeniører
Ingeniørvirksomhederne kan mærke, at der er kommet mere gang i efterspørgslen fra den private sektor og står atter klar til at ansætte nye medarbejdere, viser FRI's nyeste konjunkturundersøgelse. Ifølge adm. direktør, Henrik Garver, FRI, vil det private marked bære væksten. "Det er min vurdering, at det private kommer til mere end at opveje dykket i de offentlige opgaver. Det er positivt, men det kræver omstilling hos virksomhederne," udtaler han. (Jyllands-Posten, Finans, Licitationen, Alt om teknik, Byggeri, Bygtek, Dagens Byggeri, Building-Supply, Estate Media)

Læs FRI's pressemeddelelse

Mangler vedligehold for halv mia.
Frederiksborg Amts Avis henviser til FRI's State of the Nation-rapport i en artikel om Hillerød Kommune, som de sidste mange år har afsat så få penge til vedligehold af offentlige bygninger, at der er ophobet et vedligeholdelsesmæssigt efterslæb på i alt 580 millioner kroner,. Avisen skriver blandt andet, at State of the Nation viser, at der er et investeringsbehov på skønnet 50 milliarder kroner i staten, regioner og kommuner for at fastholde den værdi, bygningerne har i dag. (Ritzaus Bureau, DR P4, Frederiksborg Amts Avis, Sjællands Nyheder)


Danske ingeniører spiller vigtig global rolle
Ny FRI-rapport om danske rådgivende ingeniørvirksomheders bidrag til udviklingsprojekter i Afrika og Asien viser, at virksomhedernes involvering bidrager til kapacitetsopbygning og en udvikling af lokalbefolkningens ressourcer i modtagerlandene.

"28 pct. af de danske ingeniørvirksomheder rapporterer om en høj til meget høj vækst i deres afrikanske projektportefølje bare de sidste fem år. Denne stigning i opgaver forventes at fortsætte både i år og næste år i Afrika", udtaler Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Globalnyt)


Lille fald i vejbygning i år men lidt mere aktivitet i 2017
Licitationen skriver, at der bliver lidt mindre at lave for vejmaskinerne i 2016, men at der kommer et lille løft i 2017 og henleder opmærksomheden på Foreningen af Rådgivende Ingeniørers " State of the Nation" rapport. Her ser man en klar todelt tendens, hvor vedligeholdelsesstandarden på de statslige veje anses som acceptabel og således får et grønt lys i FRI´s bedømmelse, men hvor den står temmelig galt til med vejvedligeholdelsen for de kommunale veje, der som det eneste område overhovedet i rapporten bedømmes til et rødt trafiklys. (Licitationen)