Aviser

Presseklip: Ingeniører tjener mindre trods fuld damp på alle kedler

Uge 18 2018

Ingeniører tjener mindre trods fuld damp på alle kedler 
De danske ingeniørvirksomheder kunne ikke holde indtjeningsniveauet i 2017 målt i forhold til 2016. Henrik Garver, adm. dir. i FRI, forklarer, at det bl.a. handler om rekruttering og fastholdelse og om at sikre de rette kompetencer til projekterne. Der er en øget omkostning til oplæring af nye medarbejdere, hvilket betyder, at der bliver brugt flere timer på projekterne. Han vurderer, at de danske ingeniørforretninger har haft et rimeligt held med at få løst problemerne undervejs i 2017, og at der er taget hånd om udfordringerne. Det skaber forventninger til, at hele 2018 lander på et bedre niveau end 2017. (Børsen)

FRI: Energiudspil har plads til forbedring
Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, mener, at regeringens udspil indeholder en række fornuftige initiativer, men kalder det dog bekymrende, at udspillet ikke indeholder konkrete initiativer, der sætter ambitiøse mål for energieffektiviseringer. Han peger bl.a. på forslaget om en handlingsplan for smart energi, som primært ser ud til at fokusere på smart energi i forhold til anvendelse af data og digitalisering. Det er uklart, hvordan der tænkes på smarte løsninger i form af en bedre integration imellem det eksisterende system og ny infrastruktur. (Politiken Byrum)

Læs pressemeddelelsen

Fortsat optimisme hos ingeniørerne
To tredjedele af branchen regner med at mande op i løbet af de kommende seks måneder, skriver Børsen på baggrund af FRI’s nye konjunkturmåling. ”Når jeg ser på tallene fra vores seneste konjunkturmåling, er der ingen tvivl om, at de rådgivende ingeniørvirksomheder har en solid ordrebog, og at 2018 derfor bliver et år, hvor toplinjen løftes yderligere. Og det sker med afsæt i, at 2017 var et år, hvor en række virksomheder har fremvist markant vækst, siger adm. direktør i FRI, Henrik Garver. (Licitationen)

Læs pressemeddelelsen