Aviser

Presseklip: Positive nyheder hos rådgiverne

Uge 19 2017

Positive nyheder hos rådgiverne
Den seneste konjunkturmåling fra FRI vidner om en branche med rekordhøj beskæftigelse og fremgang i ordrebeholdningen. Særligt byggeopgaverne er med til at trække i opadgående retning, mens det som i den resterende del af bygge- og anlægsbranchen fortsat er infrastrukturopgaverne, der trækker nedad. Her lider virksomhederne under usikkerheden omkring blandt andet Togfonden, den tilbageholdende udvikling af infrastrukturen i kommunerne og en generelt stop-go-præget tilgang til så vigtigt et område, siger administrerende direktør i FRI Henrik Garver. (Licitationen, Dagens Byggeri, Building-Supply, Estate Media)

Derfor jubler ingeniørerne på Fyn og Jylland mest
Selv om der er godt gang i byggeriet i København og omegn, er det de jyske og fynske rådgivende ingeniørvirksomheder, der har de mest positive forventninger til fremtiden, skriver Finans. Det er primært en nedgang i mængden af infrastrukturprojekter, som afspejler sig i forventningerne hos de rådgivende ingeniørvirksomheder øst for Storebælt. (Finans)

Byggestop i kommunerne betyder mindre velfærd
Endnu en gang bruges FRI's State of the Nation som referenceramme, når debatten handler om vedligehold af offentlige bygninger og veje. Denne gang i et debatindlæg fra Dansk Byggeri. (Altinget)

Byggeriet ånder lettet op efter fransk valg
Den udmeldelse af EU, som Le Pen havde planer om, havde været katastrofal for det europæiske projekt og for den danske eksport, vurderer adm. direktør i FRI, Henrik Garver. "For rådgiverne er Frankrig ikke et af de store eksportmarkeder, så det er især på grund af hele det europæiske projekt, at det ville have fået stor betydning, hvis Frankrig gik den anden vej, siger han. (Licitationen)

Flere arkitekter til ingeniørfirmaer
Nye tal fra FRI viser, at de store rådgivende ingeniørfirmaer ansætter flere og flere arkitekter og andre med anden uddannelse end ingeniør, skriver Grønt Miljø. Formålet er at kunne levere mere komplette projekt- og rådgivningsydelser, forklarer adm. dir. Henrik Garver. (Grønt Miljø)