Aviser

Presseklip: Effektiviseringskrav drukner vandsektorens eksportpotentiale

Uge 2 2016

Europas rådgivende ingeniører har gang i forretningen
En række medier har i ugens løb omtalt Svensk Teknik och Designs netop offentliggjorte Sector Review-undersøgelse, der rangerer virksomhederne i forhold til omsætning og antal medarbejdere. FRI's medlemsvirksomheder står stærkt på årets rangliste over Europas 300 største rådgivervirksomheder. 

"Den danske rådgiverbranche har været præget af organisk vækst og en række opkøb af mindre virksomheder med et særligt speciale. Samtidig ser vi, at stadig flere af de markante udenlandske aktører, særligt fra Norden og UK, etablerer sig i Danmark i større eller mindre grad", siger FRI's adm. direktør, Henrik Garver, som tilføjer: "Det er ikke blot på hjemmemarkederne i Europa, men også i Nordamerika og Asien, hvor konkurrencen i stigende grad internationaliseres". (Børsen, Licitationen, Altomteknik, MesterTidende, Byens Ejendom, Dagens byggeri, Estate media, Building-Supply, Idag.dk) 

Læs pressemeddelelsen

Effektiviseringskrav drukner vandsektorens eksportpotentiale
I et debatindlæg i Altinget skriver erhvervspolitisk chef i FRI, Ulrik Ryssel Albertsen, at det er i strid med den politiske aftale, at de økonomiske effektiviseringskrav for den nye vandsektorlov pludseligt er skruet voldsomt i vejret. "Rulles det ekstra effektiviseringskrav ikke tilbage, risikerer Danmark at gå glip af 4.000 nye arbejdspladser og en fordoblet eksport af vandløsninger i 2025, som ”Vandvision 2015” ellers beskriver som realistiske", skriver Ulrik Ryssel Albertsen. (Altinget)

Læs debatindlægget