Aviser

Presseklip: Byggeriet sætter rekord i 2019 trods varsler om opbremsning

Uge 2 2019

Holmene lægger pres på belastet motorvej
Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, er tiltalt af ideen bag Holmene, nemlig at samtænke kystsikring med en ny erhvervsklynge. Men en forudsætning for succes er, at der tænkes i mobilitet, bl.a. en forlængelse eller forgrening af den kommende letbane. Henrik Garver foreslår desuden, at man lægger et universitets-campus ud på Holmene. Et stærkt forskningsmiljø kan være med til at sikre visionen om et samlingsted for de bedste virksomheder inden for grøn innovation. (Politiken Byrum)

Byggeriet sætter rekord i 2019 trods varsler om opbremsning
Der er rekordmange store byggeprojekter i pipelinen i Danmark viser nye tal på Byggepipeline.dk. Og det til trods for, at forskellige analyser spår en snarlig opbremsning, skriver Børsen og henviser til FRI's seneste konjunkturmåling. Forklaringen er, at rådgivernes tal er en indikator på længere sigt, da rådgiverarbejdet typisk ligger et år før selve byggeopgaven kommer i udbud og projekterne kommer ind i Byggepipeline. (Børsen, Bygherreforeningen)

Ingeniørkæmpe klar til at købe sig til vækst
Efter fordøjelsen af Årstiderne Arkitekter melder ingeniørkoncernen Sweco sig klar til flere opkøb. Målet er at blive førende i Danmark. Flere rådgivere vil ifølge Henrik Garver, adm. direktør i FRI, ligesom Sweco fortsat lede efter opkøbsemner både inden for ingeniør-og arkitektfaget. "Jeg tror, at vi fortsat vil se flere opkøb eller fusioner i branchen. Der er ikke rigtig nogen, der bare vokser for at blive store. De gør det for at afdække et geografisk område bedre eller for at få en ny specialistkompetence ind. Det sker for at kunne tilbyde bred rådgivningsservice," udtaler han til Jyllands-Posten. (Finans, Ejendomswatch, Mandag Morgen News)