Aviser

Presseklip: Letbaneforsinkelse koster en halv million om dagen

Uge 20 2016

Letbaneforsinkelse koster en halv million om dagen
Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, kritiserede i et debatindlæg i Politiken i sidste uge, at et flertal af Folketingets Trafikudvalg sparkede letbanen langs Ring 3 til hjørne, inden projektet skulle tredjebehandles. 

Læs debatindlægget

I en uddybende artikel skriver Politiken, at forsinkelsen koster en halv million om dagen og citerer Sophie Hæstorp-Andersen (S), formand for Region Hovedstaden:  

"På grund af denne stop and go-politik er der lige nu et spild af offentlige kroner – og potentielt af private kroner for de virksomheder, der har budt ind på at blive prækvalificeret. Samtidig risikerer investeringslysten at blive ramt, fordi der er skabt tvivl i markedet".

Det nævnes, at hun bakkes op af både Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Industri. (Politiken)

Kommuner vil investere milliarder i veje
Landets kommuner vil lappe vejhuller for fire milliarder kroner næste år, hvilket FDM vurderer er positivt og tiltrængt. Hvor stort det kommunale efterslæb præcist er på vejene, er imidlertid ikke helt klart. Kommunernes Landsforening angav selv i en rapport i 2009 beløbet til at være 12 milliarder kroner, Dansk Vejforening har anslået det til at være på 20 milliarder kroner, mens Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) i en rapport tidligere i år satte beløbet til 75 milliarder kroner. (FDM)