Retshammer

Presseklip: Opfordring til præcisering af udbudsloven

Uge 21 2015

FRI opfordrer sammen med DANSKE ARK og DI regeringen til at præcisere den kommende udbudslov, så virksomheder ikke hæfter for hinandens fejl. I EU's udbudsdirektiv fremgår det, at den ordregivende myndighed kan kræve, at virksomheder, der indestår for hinanden økonomisk og finansielt, hæfter solidarisk for kontraktens gennemførelse. Den danske regering tager den et skridt videre til også at indbefatte den tekniske og faglige formåen. Det vil gøre det dyrere og sværere for især de mindre og mellemstore virksomheder at deltage i offentlige udbud. I praksis vil reglerne nemlig betyde, at hvis rådgiveren eksempelvis kontakter en akustiker til en opgave, så skal akustikrådgiveren være solidarisk med hele opgavens løsning.

Henrik Garver, adm. direktør i FRI, er ikke i tvivl om, at lovforslaget er for vidtgående i forhold til reglerne i dag. "I dag kan man selv vælge, hvor vidtgående man vil lave den solidariske hæftelse i konsortiet. Med det her vil man også skulle stå på mål for tekniske fejl, som er lavet af en anden virksomhed", siger han. (Licitationen, Finans.dk, MesterTidende)

En række medier har i den forgangne uge bragt FRI's pressemeddelelse om EFCA's kåring af European Young Professional of the Year 2015. For andet år i træk vinder en rådgiver fra en dansk rådgivende ingeniørvirksomhed, i år Anne Moloney fra Rambøll, skarpt efterfulgt af Francesca del Din - også fra Rambøll. "Det siger rigtig meget om styrken af den rådgivende ingeniørbranche i Danmark. En del af hemmeligheden bag de flotte danske resultater ligger i den talentudvikling, som fylder meget i rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark. Der er i branchen en god tradition for at give de unge talenter plads til at udvikle sig og ikke mindst til tidligt i karrieren at få et ansvar", siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. (Børsen, Ingeniøren, Licitationen, Altinget, Altomteknik, Byggeri.dk, Bygtek, Dagens Byggeri, Byens Ejendom)

Læs pressemeddelelsen her

Ingeniøren bringer en artikel om regeringens udspil med privatisering af byggesagsbehandlingen.  FRI's adm. dir., Henrik Garver, mener, at det er vigtigt, at kravene til certificering ikke bliver så høje, at kun de største virksomheder kan blive godkendt. "Det må ikke ende med, at der kun er fem virksomheder, der må udføre byggesagsbehandling. Derfor overvejer vi en model, hvor man kan få lov at godkende forskellige dele af byggeriet", udtaler Henrik Garver. (Ingeniøren)