Aviser

Presseklip: Garver og Nielsen uddeler ris og ros til partiernes klimaudspil

Uge 22 og 23 2019

Garver og Nielsen uddeler ris og ros til partiernes klimaudspil
Uanset hvordan danskerne sætter krydset, og hvem der ender som statsminister, vil byggeriet blive udsat for nye krav til bæredygtighed. Sådan er forventningen hos Henrik Garver, adm. direktør for FRI, og Michael H. Nielsen, adm. direktør for Dansk Byggeri. "Oppositionen er allerede langt fremme, men regeringspartierne rykkede sig i foråret; og ikke mindst her under valgkampen," siger Henrik Garver. Både FRI og Dansk Byggeri roser ambitionerne hos oppositionspartierne, men kritiserer samtidig rød bloks ensidige mål og træbyggeri. (Politiken Byrum)

Stable engineering in Europe
Strong engineering markets have been highlighted in the latest sector review from the European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA), as well as continuing challenges. Henrik Garver, CEO of the Danish Association of Consulting Engineers and Chair of EFCA’s Barometer task group, said that, in general, markets for consulting engineering services in Europe have increased in strength.  (Construction Europe)

FRI Debat: Vi skal have et paradigmeskift i klimapolitikken
I Danmark når vi ikke vores klimamål ved alene at se på forbruget i driften af vores bygninger. Der er brug for et paradigmeskift i klimapolitikken, hvor vi også ser på, hvad det klimamæssigt koster at producere materialer til byggeriet. Sådan skriver FRI’s adm. direktør Henrik Garver i et debatindlæg i Altinget, hvor han opfordrer politikerne til at indføre regulering for at reducere byggeriets samlede klimabelastning. (Altinget)

Læs debatindlægget 

FRI Debat: Politikerne bør sætte et loft på CO2-udledning per opført kvadratmeter
Der er et paradigmeskift i gang i den danske klimapolitik. Det skift skal vi gribe som en mulighed i byggeriet og få krav i lovgivningen til den samlede klimabelastning i nybyggeriet, målt som maksimal CO2-udledning per kvadratmeter, skriver Henrik Garver, adm. direktør i FRI i et debatindlæg i Politiken Byrum. (Politiken Byrum)

 

FRI Debat: Lad os sammen skabe et nyt grønt energieventyr
FRI har i samarbejde med en lang række virksomheder, organisationer og NGO'er lanceret en ny kampagne med ønsket om, at få politikerne til at sætte målrettet fokus på løsninger, der kan reducere vores energiforbrug i bl.a. bygningsmassen, så Danmark kan nå målet om et klimaneutralt samfund senest i 2050. Kampagnen hedder Grøn Logik - fordi den mest klimavenlige energiform, er den energi vi ikke bruger. (Politiken, Børsen)

Læs debatindlægget 

FRI Debat: Vandets stemme bliver glemt i valgkampen
Drikkevandet har manglet omsorg de sidste mange år. Regeringens forslag til en sundhedsreform, hvor jordforureningsopgaven tages fra regionerne, er seneste eksempel, skriver Jens Brandt Bering, formand for FRI's Miljø- og Klimaudvalg i et debatindlæg i Altinget, hvor han advarer mod centralisering af jordforureningsområdet. (Altinget)

Læs debatindlægget 

FRI Debat: Lad os få flere nuancer og perspektiv i debatten om det offentliges brug af konsulenter
Debatten om det offentliges brug af konsulenter er meget relevant, men foregår desværre på et absolut overfladisk niveau. Viden og erfaringer bør efter behov kunne flyttes rundt i et tæt samarbejde mellem det offentlige og den private sektor. Det er en forudsætning for grøn omstilling og eksport af teknologi. Det skriver Tom Heron, bestyrelsesmedlem i FRI og formand for FRI's Energiudvalg, i en kronik i Jyllands-Posten. (Jyllands-Posten)

Læs debatindlægget