Aviser

Presseklip: Byggesektor går mod store forandringer

Uge 23 2016

Byggesektor går mod store forandringer
I forbindelse med den store byggekonference i Odense blev en række aktører på byggeområdet bedt om at komme med deres bud på, hvor byggebranchen er henne om ti år. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, understregede, at den danske byggebranche om ti år har en digital udfordring: "Vi arbejder i dag med digitale modeller. Om ti år er de digitale modeller baseret på åbne standarder og platforme, så data kan udveksles på tværs". Desuden forudser Henrik Garver, at der kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft blandt ingeniørerne, ligesom transaktionsomkostningerne er et problem, der skal løses. (Dagens Byggeri)

FRI til politikere: Kom til enighed om gymnasiereform
En prognose fra Engineer the Future viser, at der i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater, og den mangel skal bl.a. en kommende gymnasiereform adressere. Derfor er det problematisk, at forhandlingerne gang på gang strander på politiske drillerier om adgangskrav, skriver FRI i en pressemeddelelse. (Altomteknik)

Læs FRIs pressemeddelelse

Usikkerhed om infrastrukturprojekter er dyrt for virksomheder og samfundet
I et debatindlæg i Licitationen kritiserer Henrik Garver, administrerende direktør i FRI, at regeringen nu skyder store dele af Togfondens projekter til hjørne. "For nogle uger siden var det letbanen langs Ring 3 der blev skabt usikkerhed omkring. Denne uheldige tendens med stop-go politik, der lige i øjeblikket hersker inden for infrastrukturområdet er desværre et fænomen, som vi ser næsten hver gang der sker et regeringsskifte. Denne gang virker det bare en tak værre end tidligere". (Licitationen)

Læs debatindlægget 

Sweco-ingeniør vinder eftertragtet pris
For tredje år i træk er det en rådgivende ingeniør fra en dansk virksomhed, der vinder den eftertragtede pris som "Young Professionel of the year" i European Federation of Engineering Consultancy Association-s (EFCA) prestigefyldte konkurrence. 29-årige Kristoffer Bjerg Sørensen fra Sweco Danmark vinder prisen for at fremtidssikre kølerum for Novo Nordisk. Jens Rosenville fra Rambøll, som i år er kåret til årets unge FRI-rådgiver, kom ind på en tredjeplads, mens Inooraq Brandt fra Orbicon og Jesper Zygmunt Christensen fra Niras begge har fået hædrende omtale. (Licitationen, Altinget, Ugens Erhverv, Jobfinder, Dagens Byggeri, Bygtek, Byggeri, Byggecentrum, Building-Supply, Altomteknik, Furesø Lokalavis, Nyt om Nordsjælland)  

Læs FRIs pressemeddelelse

Otte ud af ti rådgivere opgiver at byde på offentlige opgaver
En ny analyse fra DI Rådgiverne viser, at otte ud af ti rådgivere har opgivet at byde på offentlige opgaver på grund af de høje transaktionsomkostninger. Det nævnes at FRI sammen med DI Rådgiverne, DANSKE ARK og Managementrådgiverne har sluttet sig sammen om kampagnen UdbudsTjek, der systematisk overvåger de offentlige indkøb af rådgiverydelser. (Ritzau, Licitationen, Tidende, Dansk Industri)