Aviser

Presseklip: DK kan beholde førerpositionen inden for bæredygtighed

Uge 25 2018

Debat: DK kan beholde førerpositionen inden for bæredygtighed
Den danske byggebranche skal gå forrest i arbejdet med at skabe mere bæredygtigt byggeri. Danmark har allerede en førerposition på området, og for at den bibeholdes, er det nødvendigt at adoptere en europæisk tilgang fra start. Det skriver FRI’s adm. direktør, Henrik Garver; direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen og Elly Hove, branchedirektør hos DI Byg i et fælles debatindlæg i Altinget. "Ved at indarbejde Levels allerede nu, sikrer vi samtidig Danmark en position som europæisk frontløber inden for bæredygtighed i byggeriet, og Danmark får samtidig en unik position til at påvirke udformningen af den samlede europæiske indsats på dette vigtige område". (Altinget)

Læs debatindlægget

FRI og FN's verdensmål
Mandag Morgen News refererer fra årets Folkemøde på Bornholm: "Blandt de mange deltagere på Folkemødet var Foreningen af Rådgivende Ingeniørers adm. direktør Henrik Garver, der deltog på flere arrangementer. Et af disse omhandlede lanceringen af en publikation, som viser, hvordan de danske rådgivende ingeniørvirksomheder bidrager til at opfylde FNs verdensmål. Publikationen "Engineering a better and sustainable world" indeholder 39 konkrete eksempler på projekter, hvor FRI's medlemsvirksomheder har bidraget til, at FNs verdensmål bliver opfyldt." (Mandag Morgen News)

Bygherrer vil øge digitalt byggeri
To af landets største bygherrer, Banedanmark og Vejdirektoratet, har indgået et 5-årigt samarbejde for at puste ny liv i den digitale transformation i bygge-og anlægssektoren. Det skal i praksis ske på den internationale digitale arbejdsform ' Building Information Modelling, BIM. De to initiativtagere har indgået en aftale med bl.a. FRI og Danske Anlægsentreprenører om at samarbejde om den nye satsning. (Grønt Miljø)

Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet
Hvis det står til byggebranchen, skal bæredygtighed indarbejdes i bygningsreglementet i form af en frivillig bæredygtighedsklasse. Et bredt udsnit af den danske byggebranche, heriblandt FRI, er derfor gået sammen om et fælles oplæg til en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. (Avisen.dk)