Aviser

Presseklip: Ingeniørvirksomheder sætter rekord

Uge 28-31 2016

Ingeniørvirksomheder sætter rekord: Tjener langt mere end før finanskrisen
FRI brancheundersøgelse viser, at indtjeningen hos foreningens medlemmer igen sætter rekord og nu ligger over niveauet fra før finanskrisen. Den samlede omsætning hos de 320 medlemsvirksomheder landede således i 2015 på 24,8 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 6,4 procent i forhold til 2014. Men endnu vigtigere at bemærke er, at overskudsgraden (EBIT) ligeledes er steget fra 6,7 procent i 2014 til 7,2 i 2015. "Dette års brancheundersøgelse understreger virkelig, at danske rådgivende ingeniørvirksomheder er internationale", siger adm. dir. i FRI, Henrik Garver, i en pressemeddelelse. (Ingeniøren, Dagens Byggeri)

Læs pressemeddelelsen 

Glædelig stigning i ingeniøroptaget
Over én kam har alle ingeniøruddannelserne i Danmark oplevet en stigning i antallet af ansøgere, der gerne vil læse til ingeniør. I alt har 6904 søgt, hvilket er en stigning på over 10 pct. i forhold til sidste år. FRI har i en pressemeddelelse ønsket de kommende studerende tillykke med et godt studievalg og glæder sig over stigningen. I samme pressemeddelelse betoner Henrik Garver vigtigheden af at få sat den bebudede Teknologipagt i gang og gerne med hjælp og assistance fra FRI. (Dagens Byggeri)

Læs pressemeddelelsen 

Kristoffer Bjerg Sørensen er årets bedste unge rådgivende ingeniør
Kristoffer Bjerg Sørensen har vundet den eftertragtede pris "Young Professionel of the Year" i European Federation of Engineering Consultancy Association's (EFCA) prestigefyldte konkurrence. Det er tredje år i træk, at en rådgivende ingeniør fra en dansk virksomhed vinder prisen som Europas bedste unge rådgivende ingeniør. (Børsen)

Byggebranchens rolle præsenteres i ny publikation
I en ny publikation viser en samlet byggebranche i fællesskab, hvilken betydning byggeri og anlæg har for samfundet. Publikationen hedder ”Sammen bygger vi Danmark” og er udarbejdet af Dansk Byggeri og Bygherreforeningen i samarbejde med bl.a. FRI

Hjørrings veje halter bagefter
FRIs State of the Nation, som beskriver tilstanden af Danmarks infrastruktur,  giver generelt de kommunale veje bundkarakter. Og vejene i Hjørring Kommune er med til at trække karakteren nedad. Flere af kommunens veje er så slidte, at der er behov for en ekstraordinær indsats, lyder vurderingen fra FRI. (Sindal Avis, Løkken Folkeblad)