Aviser

Presseklip: FRI svarer på kritik fra bygherrer

Uge 3 2017

FRI svarer på kritik fra bygherrer
Tre store bygherrer er fremkommet med en hård kritik af rådgivernes ydelser i Dagens Byggeri. Nu svarer adm. dir i FRI, Henrik Garver, igen på kritikken, og han kan ikke genkende det billede, som de tre bygherrer tegner. Bygherrerne kritiserede blandt andet rådgiverne for ikke at levere mere end 80-90 procent af det aftalte arbejde, hvortil Henrik Garver svarer, at der snarere er tale om forventningsafstemning:

"For eksempel er der ofte en grundlæggende misforståelse om omfanget af rådgiverens opfølgnings- og tilsynspligt. Bygherren har bestilt og betalt for stikprøvekontrol, men forventer 100 procent kontrol. Det er særligt et problem, hvis for eksempel kvaliteten af de materialer, entreprenøren har bestilt, enten ikke er god nok eller ikke opfylder funktionskravene. Og det kan ske, når der konkurreres så hårdt på prisen. I de tilfælde kommer rådgiveren ofte til at levere langt mere, end kontrakten tilsiger, af hensyn til byggeriets fremdrift - uden at han får ekstrabetaling". (Dagens Byggeri)

Den nordiske rådgiver-superliga styrkes
Tendensen mod større og mere slagkraftige rådgivervirksomheder stiger. Danske ingeniører rykker længere op i den europæiske elite målt på omsætning og antal medarbejdere. Det viser Svensk Teknik och Designs (STD) netop udgivne Sector Review, der rangerer en række europæiske virksomheder i forhold til omsætning og antal medarbejdere.

"Den bølge af opkøb og fusioner, vi har været vidne til de seneste år, viser, at danske ingeniørvirksomheder har formået at vokse hurtigere end markedet generelt", vurderer Henrik Garver, adm. direktør hos FRI. (Dagens Byggeri)