Grafer4

Presseklip: Rådgivere sætter ny omsætningsrekord

Uge 32 2015

Rådgivende ingeniørvirksomheder satte i 2014 ny omsætningsrekord i Danmark og internationalt. Det viser FRI's nye brancheundersøgelse. Branchen havde i 2014 en overskudsgrad på 6,7 procent mod 6,1 procent i 2013 og en vækst i omsætningen på 5,7 procent. "Den nye undersøgelse illustrerer vigtigheden af, at virksomhederne er effektive - især når der i stigende grad skal konkurreres med udenlandske virksomheder. Det er også kommet til udtryk ved en fortsat konsolidering, både i Danmark og internationalt", siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører. (Licitationen, Finans, Building-Supply, Byens Ejendom, Byggeri, Bygtek, Dagens Byggeri, Ugens Erhverv)

Læs pressemeddelelse

Også Jyllandsposten bringer en artikel om branchens rekordomsætning baseret på FRI's branchebeskrivelse og skriver, at 2015 ser ud til at blive det bedste år nogensinde for de rådgivende ingeniører i Danmark. "Med den ekspansion, som de danske rådgivende ingeniørvirksomheder har lavet i slutningen af 2014 og i foråret 2015, vil udviklingen med vækst blive endnu mere tydelig i 2015", spår Henrik Garver, adm. direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI. (Jyllandsposten)

Jyllandsposten retter desuden fokus på mangel på arbejdskraft i den rådgivende ingeniørbranche. Carsten Toft Boesen, adm. direktør i Niras og bestyrelsesformand for FRI, fortæller, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft er blevet en begrænsning, og at virksomheden derfor mangler flere end 25 ingeniører i øjeblikket. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører er man heller ikke i tvivl om, at manglen på ingeniører lægger en dæmper på omsætningen: "Og flaskehalse vil fortsat være et problem i mange år endnu. Vi kan se, der et større optag nu af studerende, men der går jo nogle år, før det slår igennem på antallet af uddannede", udtaler Henrik Garver, adm. direktør i FRI. (Jyllandsposten, Finans)

Licitationen skriver på baggrund af FRI's branchebeskrivelse, at de danske rådgivende ingeniører oplever større omsætning i udlandet end i Danmark, og at det er en tendens, som fortsætter. "FRI-branchen er en af de mest internationale brancher i Danmark. Det illustrerer den internationale omsætning med al tydelighed. Branchen under et omsætter for 11,3 mia. kroner rådgivningsydelser i udlandet og for 9,9 mia. kroner rådgivningsydelser i Danmark", udtaler FRI's adm. direktør, Henrik Garver. (Licitationen)

Ingeniøren retter fokus på, at branchebeskrivelsen viser, at danske rådgivere nu har flere ansatte i udlandet end i Danmark. De seneste år har antallet af medarbejdere og omsætningen i de udenlandske datterselskaber nærmet sig, hvad man ser på det danske hjemmemarked, og i 2015 er der for første gang flere ansatte i de udenlandske datterselskaber end i Danmark. (Ingeniøren)

Der er masser af jobs og spændende opgaver til kommende rådgivende ingeniører i både ind- og udland vurderer FRI ovenpå årets positive studieoptag. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, peger på, at de kommende dygtige rådgivende ingeniører kommer ind i en branche, hvor der er konstant jobskabelse. "De vil også kunne forvente at være med til at løse nogle ad de allermest spændende samfundsudfordringer, som verden står over for netop nu. Det gælder alt lige fra design af veje, jernbane og byggeri, til løsningen af de mange udfordringer, som følger af klimaforandringer", udtaler Henrik Garver. (Bygtek, Dagens Byggeri, Byggeri, Byens Ejendom)

Læs pressemeddelelse

I Licitationen kommenterer adm. direktør i FRI, Henrik Garver, præsident Obamas klimaplan, der vil skære knap en tredjedel af energisektorens CO2-udledning og skabe eksportmuligheder for rådgiverne og solcellevirksomhederne. "Der kommer til at være fokus på at omlægge til mere vedvarende energiformer og på en omstilling af deres mange kraftværker. Det er et af de områder, hvor danske rådgivningsvirksomheder er rigtig gode. Men det kræver, at virksomhederne er til stede", påpeger Henrik Garver og fortsætter: "De virksomheder, der gerne vil ind på det nordamerikanske marked skal allerede nu begynde at sætte samarbejder op". (Licitationen)