Aviser

Presseklip: Tiltrængt kortlægning og vurdering af uigennemsigtig energispareordning

Uge 33 2016

Tiltrængt kortlægning og vurdering af uigennemsigtig energispareordning
FRI udtrykker i en pressemeddelelse tilfredshed med, at Statsrevisorerne har besluttet, at Rigsrevisionen skal granske energispareordningen.

"EnergiSpareOrdningen beløber sig i dag til omkring 1,6 milliarder kroner om året. Pengene betales via forbrugernes energiregning. Det er et rigtig stort beløb, og selve kontrollen med ordningen, herunder kravene til dokumentation, er meget lempelige, i forhold til ordningens størrelse. Derfor er det en rigtig god ide, at Statsrevisorerne laver en grundig granskning af ordningen for at se, om forbrugernes penge kan bruges bedre og mere gennemsigtigt, så samfundet får flest mulige energibesparelser for pengene, udtaler Henrik Garver, adm. dir. i FRI." (Licitationen, Dagens Byggeri, Alt om Teknik, Ingeniøren) 

Læs pressemeddelelsen

Hvorfor går offentligt byggeri altid over budgettet?
Med udgangspunkt i budgetoverskridelser på flere sygehusbyggerier blev Henrik Garver spurgt til, hvorfor offentlige byggerier gang på gang overskrider budgettet. Henrik Garver svarer i interviewet, at det faktisk kun er undtagelsen og ikke reglen, at offentlige byggerier overskrider budgettet. Men at vi sjældent hører om byggerierne, som både overholder tidsfrister og budget. Når budgettet overskrides er det oftest, fordi ambitionerne er større end budgettet rækker til, og fordi man ikke har lavet et godt nok forprojekt. (P4 Syd)

Hør hele interviewet her det er 1.19 inde i udsendelsen

Clintons byggeboom giver muligheder for danske virksomheder
Hillary Clinton vil skabe jobs ved massive investeringer i veje, broer og havne, afslørede hun i en tale i Detroit. Det kan dryppe på danske entreprenører, rådgivere og materialeproducenter. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, forklarer:

" Clintons tale åbner muligheder for danske rådgivere. Både for dem, der allerede er i Nordamerika, men også for dem, der har de kompetencer, som amerikanerne har brug for. Der er i USA i forvejen en stor efterspørgsel på ingeniører og rådgivere, men det kommer til at stige, og det vil derfor være naturligt at kigge mod Europa for at finde dem, der har kompetencerne." (Ritzaus Bureau, Tidende, Licitationen, Finans, DK Nyt, Ejendomswatch)

FIDIC sætter håndtering af klimaforandringer på den globale dagsorden
Virksomhedsledere og beslutningstagere vil udforske de mange forhold, hvor klimaforandringer påvirker vores leve-og arbejdsvilkår på FIDIC-konferencen "Engineering for the Challenges of Climate Change". " Når virksomhedsledere fra nogle af verdens stærkeste og mest kompetente rådgivende ingeniørvirksomheder sætter sig sammen med kunder og beslutningstagere fra hele verden, bliver der diskuteret løsninger på nogle af de megatrends og udfordringer, som verden står overfor i forhold til infrastruktur og klima," siger FRI-direktør Henrik Garver. (Liciationen, Alt om Teknik, Bygtek)