Lommeregner, konstruktionstegning

Presseklip: MgO-plader har skadet tusindvis af boliger

Uge 34 2015

Årtiers værste byggeskandale. Sådan betegnes sagen om de magnesiumholdige vindspærreplader, MgO, der viser sig at suge fugt. Skoler, erhvervsbyggeri og boliger over hele landet står overfor at skulle udskifte pladerne, hvilket kan løbe op i over en milliard kroner, vurderer eksperter.

Direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører kalder sagen uoverskuelig. Han mener, at pladerne kan være ekstremt ødelæggende: »Jeg husker ikke en byggeskandale af det omfang. Der er ingen tvivl om, at det har store konsekvenser i alle berørte ejendomme. Korrosion kan ødelægge en hel bygning." (Dr.dk, TV2.dk, Ritzaus Bureau, Ingeniøren, Finans, Building-Supply, Byens Ejendom, Boligen, Copenhagen Post)

Henrik Garver har desuden kommenteret sagen i DR's tv-avis.

Total har stoppet deres prøveboring efter skifergas i Dybvad. Henrik Garver var i TV2 News for at appellere til politikerne om ikke at lukke helt for tilladelserne til prøveboringerne efter skifergas – da det kan blive et nyt grønt danske eksporteventyr. (TV2  News)

Licitationen bringer en artikel om en ny bygningskonstruktøruddannelse i Ho Chi Minh City, som University College Nordjylland etablerer i samarbejde med University & Architecture of Ho Chi Minh City. Administrerende direktør i FRI, Henrik Garver, ser perspektiver i udddannelsen: "Det er et skridt i den rigtige retning. Det er et godt match til det, der sker i branchen", siger han og fortsætter: "Uddannelsen vil styrke Vietnam som et sted, hvor de projekterende virksomheder vil kunne lægge en del af deres produktion -også for projekter i Danmark". (Licitationen)