Aviser

Presseklip: Rådgivning på olieområdet har det hårdt

Uge 34 2017

Rådgivning på olieområdet har det hårdt 
Ingeniørbranchen er hårdt ramt af afmatningen inden for olie og offshore-området. Men adm. dir. i FRI, Henrik Garver, sporer allerede en bedring. "Det er olie og offshore, der rammer skævt. Byggeri og anlæg udvikler sig positivt, og jeg regner med en større brancheomsætning for hele 2017," siger han. Hans optimistiske vurdering er, at allerede i 2017 vil den totale omsætning blandt de rådgivende ingeniører bevæge sig op mod 26. mia. kr. (Børsen)

Ingeniørmangel: Løsningen lå i udlandet
Danske virksomheders mangel på kvalificerede ingeniører giver muligheder for ingeniørvirksomheder med internationalt set up. "Vi ser stadig flere rådgivende ingeniørvirksomheder oprette afdelinger i andre lande, hvor det er nemmere at rekruttere arbejdskraft. Det er positivt, at de holder hovedvirksomheden i Danmark, og vi ser det som en helt naturlig reaktion fra ingeniørvirksomhederne, der er vant til at finde den bedste løsning på en given udfordring, herunder også problematikken med for få ingeniørkandidater, siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI. (Dagens Byggeri)

Hård kamp om ingeniører
Licitationen skriver, at der i år er optaget 3.228 nye diplomingeniører og 2.701 civilingeniører på landets ingeniøruddannelser. Henrik Garver, adm. dir. i FRI er tilfreds med udviklingen, men erkender at udbuddet fortsat ikke matcher efterspørgslen. (Licitationen)

Der er noget i vejen
Endnu engang bruges FRI's rapport State of the Nation 2016 som referenceramme. Her i en artikel om kommunernes manglende fokus på vedligehold af offentlige veje op til kommunalvalget. (Motor)