Aviser

Presseklip: Arbejdskraft fra udlandet skal redde vores velfærd

Uge 35 2015

I Finans melder DI's topchef, Karsten Dybvad klart ud til politikerne: "Velfærdstaten Danmark overlever ikke uden udenlandsk arbejdskraft. Vi skal være åbne, hvis vi skal have et stærkt erhvervsliv, der skal levere den indkomstskabelse, som gør, at vi som samfund kan blive ved med at finansiere alle de andre ting, vi gerne vil", udtaler Dybvad.

Finans skriver videre: "I kor med landets andre organisationer som Dansk Erhverv, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, DA med flere retter han fokus på begyndende flaskehalse på arbejdsmarkedet. En klar stopklods i horisonten, der vil bremse væksten og æde det økonomiske opsving, som spirer i prognoserne på flere område, lyder det. (Finans)

Dagens Byggeri bringer et uddrag af FRI's pressemeddelelse om rekordoptaget på ingeniøruddannelserne. Administrerende direktør i FRI, Henrik Garver, udtaler: "De kommende dygtige ingeniører vil, i den rådgivende branche, komme ind i branchen, hvor der er en konstant jobskabelse. De vil også kunne forvente at være med til at løse nogle af de allermest spændende samfundsudfordringer, som verden står over for netop nu. Det gælder alt lige fra design af veje, jernbaner og byggeri, til løsningen af de mange udfordringer, som følger af klimaforandringer", siger Henrik Garver. (Dagens Byggeri)

Læs FRI's pressemeddelelse

Rådgivningsvirksomheden Balslev har opkøbt den nordjyske bygherrerådgiver Lindgaard A/S og understreger, at den eneste måde at vokse på er gennem opkøb på grund af ingeniørmanglen. Strategien bifaldes af administrerende direktør i FRI, Henrik Garver: "Det er relativt let at vokse fra 1-10 medarbejdere og videre op i segmentet op til 50 medarbejdere, men når du først er oppe og have mellem 50 og 200 medarbejdere, så begynder det at blive svært at vokse organisk". (Ingeniøren)