Aviser

Presseklip: Udbudsrunder koster ingeniører millioner

Uge 36 2016

Udbudsrunder koster ingeniører millioner
I en pressemeddelelse skriver FRI, at de rådgivende ingeniørvirksomheder sidste år brugte 446 mio. kroner på at afgive tilbud på opgaver. Beløbet er ifølge FRI's adm. dir. Henrik Garver 150 mio. kroner for meget.

"Tilbudsomkostninger er en nødvendig udgift, når man byder på opgaver, men 446 mio. kroner er for højt. Når jeg sammenligner med tal fra FRI's britiske søsterorganisation ACE, så burde tilbudsomkostningerne for FRI-virksomhederne ligge på omkring 400 mio. kroner, og hvis vi antager, at heller ikke briterne er perfekte, så er et rimeligt bud, at der kan skæres yderligere 100 mio. kroner væk. Det ærgrer mig, at vi som branche bruger godt 150 mio. kr. for meget på tilbudsomkostninger. Et beløb i den størrelsesorden havde jeg langt hellere set investeret i at gøre Danmark stærkere gennem innovation, yderligere digitalisering eller ved investeringer i medarbejderne", siger Henrik Garver.

(Børsen, Licitationen, Dagens Byggeri, Bygtek, Byens Ejendom, Building-Supply, Alt om Teknik, Ejendomswatch)

Læs pressemeddelelsen 

God infrastruktur er den vigtigste vej til vækst
Infrastruktur kommer på en klar førsteplads, når virksomheder skal prioritere den vigtigste faktor for vækst i fremtiden. Det viser Dansk Industris rapport Kommunernes Erhvervsklima 2016. 

"Det er et stort problem for virksomhederne og dermed også for samfundet, at det kommunale vejnet er præget af mange års lappeløsninger og manglende vedligehold. Dårlige veje går ud over trafiksikkerheden og efterlader Danmark med en utilstrækkelig robusthed af den samlede vejinfrastruktur. Det står i stærk kontrast til virksomhedernes højeste ønske om god infrastruktur. Derfor bør den kommunale infrastruktur opprioriteres, og en masterplan med en klar prioritering af fremtidens infrastrukturprojekter er endnu mere påtrængende", mener Henrik Garver, adm. direktør i FRI. (Ingeniøren, Dagens Byggeri, Byens Ejendom, Alt om Teknik)

Læs pressemeddelelsen

Brug udviklingsbistanden på udviklingsbistand
I efteråret 2015 modtog Danmark et stort antal asylansøgere. Udgifterne til håndtering af de mange asylansøgere blev bl.a. taget fra den danske udviklingsbistand.

”I FRI mener vi, at udviklingsbistanden til lande i den tredje verden skal bruges på udviklingsbistand til lande i den tredje verden. Det er bl.a. gennem udviklingsbistand, at der opbygges fysisk infrastruktur, skabes empowerment af befolkningen og arbejdes med løft af god regeringsførelse. Projekter, finansieret af udviklingsbistand, skaber herigennem kompetenceopbygning og løfter de menneskelige ressourcer i modtagerlandene. Det medfører nye private jobs, det fremmer lokalt iværksætteri, og det skaber nye virksomheder i modtagerlandene. Ud over at det er hjælp til selvhjælp for modtagerlandene, medfører dansk udviklingsbistand også, at Danmark får en stærk international forhandlingsposition – og det baner vejen for danske virksomheder, der ønsker at vokse og bidrage til vækst i verdens voksende økonomier,” siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. (Alt om Teknik, Copenhagen Post)