Presseklip: Ingeniørflygtninge, klimamål og udbudsformer

Uge 38 2015

Ingeniørflygtninge er velkomne i rådgiverbranchen
En række medier har i den forgangne uge bragt FRI's pressemeddelelse om at lette adgangen til arbejdsmarkedet for de syriske flygtninge. "Det er vores indtryk, at mange af især de syriske flygtninge, der er ankommet til Danmark, er højtuddannede, og at ingeniørerne kommer fra gode polytekniske universiteter. Hvis vi kan hjælpe dem med et arbejde og ad den vej give dem en god begyndelse her i Danmark - samtidig med at de rådgivende virksomheder kan få besat nogle af de mange ledige stillinger - så vil det være et godt match", vurderer Henrik Garver. (Ingeniøren, Dagens Byggeri, Byens Ejendom, Byggecentrum, MesterTidende)

Læs pressemeddelelsen

Danmark er tæt på at løbe tør for ingeniører
En prognose fra 'Engineer the future' fortæller, at Danmark i 2025 vil mangle 13.500 ingeniører og cand. scient.' er. Henrik Garver, adm. direktør i FRI, mener, at virksomhedernes øgede rekruttering af udenlandske ingeniører efterhånden vil løse problemerne med ingeniørmangel i Danmark (Aarhus Stiftstidende, Randers Amtsavis)

"Slæk ikke på klimamål"
Sådan lyder opfordringen fra administrerende direktør i FRI, Henrik Garver, til regeringen i et debatindlæg i Information. Regeringen lægger ifølge et lækket notat til den kommende finanslov op til markante besparelser på grøn omstilling. Henrik Garver påpeger: "Det nuværende 2050-mål er realistisk, men også ambitiøst. (...) Danmark og danske virksomheder har i dag et stærkt internationalt brand i forhold til klimadagsordenen. Når ambitionerne slækkes, påvirkes dette brand og vores fremtidige mulighed for at vise løsninger, der skaber resultater, svækkes tilsvarende." (Information)

Læs debatindlægget

KL vil begrænse udbud
KL's chef for Udbudsportalen, Rikke Haahr, kommenterer i Dagens Byggeri FRI's opfordring til at begrænse transaktionsomkostningerne. Hun erklærer sig enig i, at kommunerne bør anvende udbudsformer, der lægger op til, at der højst bør være 3-5 bydende. Rikke Haahr, udtaler: "Transaktionsomkostningerne er jo på begge sider af bordet, og en kommune er jo ikke interesseret i at skulle vurdere 25 tilbud på eksempelvis en daginstitution. Jeg synes derfor, at det ville være oplagt at have et møde med FRI om, hvad de mener, man kan gøre for at nedbringe transaktionsomkostningerne, og hvor mange tilbud, de mener, er for mange". (Dagensbyggeri.dk)

Læs artiklen

Massiv efterspørgsel for rådgivning på jernbaneområdet
Banedanmark vurderer, at markedet for rådgivning er tæt på mætningspunktet med stigende priser til følge. Henrik Garver, adm. dir. i FRI, oplever også en massiv efterspørgsel på rådgiverydelser på jernbarneområdet. "Der er tryk på jernbaneprojekterne ikke bare i Danmark men mange steder i Europa. Det giver en massiv efterspørgsel, men vi oplever, at markedet kan levere, og at der er et fint match mellem udbud og efterspørgsel, og bliver der behov for yderligere, er det muligt at trække udenlandske samarbejdspartnere og aktører ind på det danske marked"(Licitationen)