Aviser

Presseklip: Gode takter i regeringens forsyningsstrategi

Uge 38 2016

Gode takter i regeringens forsyningsstrategi
Regeringen præsenterede i sidste uge sit oplæg til en ny forsyningsstrategi. Og der er mange positive takter i strategien, ikke mindst konkurrenceudsættelse af flere opgaver og en øget konsolidering i forsyningssektoren", vurderer FRI.

"Vi har længe talt for, at en mere effektivt drevet forsyningssektor vil skabe råderum for nødvendige investeringer, i for eksempel klimatilpasning", siger FRI's erhvervspolitiske chef, Ulrik Ryssel Albertsen. (Licitationen, Byggeri, Bygtek, Altinget.dk, Alt om Teknik)

Læs pressemeddelelsen

Danske virksomheder shopper i udlandet
”Det, vi har set, er, at de rådgivende virksomheder ekspanderer kraftigt internationalt. Der har været en del opkøb. Og det er både store og mellemstore virksomheder, der køber”, fortæller Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen for Rådgivende Ingeniører, FRI. Han forklarer uddybende, at ”Der ligger et stort potentiale i at købe virksomheder udenlands, og i fremtiden er det gennem opkøb, at vi kommer til at se, at danske bygge- og rådgivende virksomheder ekspanderer.” (Børsen.dk)

Kamp i værdikæden
Det er opløftende, at de rådgivende ingeniørers omkostninger ved tilbudsgivning for andet år i træk er faldende, skriver Mester Tidende. Og fortsætter:

"Det er Foreningen af Rådgivende Ingeniørers (FRI) fortjeneste, at omkostningerne er faldet i kølvandet på, at man har sat fokus på problematikken og at flere bygherrer efterhånden har forstået budskabet om at gøre udbudsprocessen og detaljeringsgraden mindre kompliceret. (Mester Tidende)

Ændrede rammevilkår rammer bundlinjen
Regeringens pludselige opbremsning giver en meget uheldig stop-and-go-effekt for virksomheder, der har planlagt efter rammevilkår, som nu forsvinder over night. Det skriver erhvervspolitisk chef i FRI, Ulrik Albertsen, som kommentar til regeringens nyeste forslag om en afskaffelse af PSO'en. (Altinget.dk)

Læs debatindlægget

Ingeniørbranchen hitter blandt de unge
Godt image kombineret med stort ansvar allerede tidligt i karrieren betyder, at den rådgivende ingeniørbranche hitter blandt unge teknik- og naturvidenskabsstuderende, viser FRI's Videnopgørelse 2016. (Mester Tidende)

Byggebranchen vil styrke arbejdsmiljøet i samarbejde
Arbejdsmiljø skal være en integreret del af planlægning, projektering og udførelse af bygge-og anlægsprojekter. Det er fem organisationer i bygge-og anlægsbranchen blevet enige om, nemlig Bygherreforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen samt leder-og arbejdstagerorganisationerne i Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg.

„"Værdigrundlaget er et stærkt signal om, at vi står sammen, og at vi er fælles om at forbedre arbejdsmiljøet. Der er så mange parter involveret i et byggeri, og derfor er det let at pege fingre af hinanden," siger adm. dir. i FRI, Henrik Garver. (Grønt Miljø)