Kbh´s havn oppefra

Presseklip: Vi skal have tilliden tilbage

Uge 39 2015

Vi skal have tilliden tilbage

Efter stærkt forsinket og fordyret bro over Københavns inderhavn skal kommunens byggeri nu styres bedre, skriver Politiken. Kommunen vil blandt andet øge samarbejdet med projekterende ingeniørfirmaer og lave en økonomisk reserve til håndtering af risici ved byggerier. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, mener, vi skal have tilliden tilbage. "De stramme regler om udbud har afskaffet store dele af 'det gode købmandskab', hvor bygherrer, entreprenører og ingeniører i en styret dialog kan drøfte en byggeopgave og dens tekniske udførelse med hinanden for at sikre høj kvalitet - inden der skal kæmpes om, hvem der skal have opgaven og til hvilken pris", udtaler Henrik Garver. (Politiken)

Bambus udvider hotline

En ny videntjeneste skal hjælpe bygherrer og rådgivere med det ansvar og de pligter, de har i de tidlige faser af byggeriet. "Vi ved, at en væsentlig del af alle arbejdsulykker i byggeriet kan undgås ved bedre planlægning, og derfor skal der så tidligt som muligt i processen tages højde for, hvad der skal udføres på byggepladsen, og hvordan det skal gøres. Derfor er det vigtigt, at vi som bygherrer og rådgivere tænker i sikkerhed lang tid inden, virksomhederne og deres medarbejderne skal i gang på pladsen."

Sådan lyder det samstemmende fra erhvervspolitisk chef Ulrik Ryssel Albertsen i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, chefkonsulent Peter Andreas Sattrup i Danske Arkitektforeninger og udviklingschef Hanne Ullum i Bygherreforeningen. Videntjenesten bliver et nyt tiltag i Byggeriets Arbejdsmiljøbus i daglig tale Bam-Bus, som allerede i dag leverer vejledning om godt og sikkert arbejdsmiljø for virksomheder og håndværkere ude på byggepladserne. (Licitationen, Byggeri.dk, Bygtek.dk, Elbo Bladet)