Aviser

Presseklip: Springet ud på verdensmarkedet er hård kost for de rådgivende ingeniører

Uge 39 2018

Springet ud på verdensmarkedet er hård kost for de rådgivende ingeniører
Springet ud i den internationale verden er hårdt for de mellemstore ingeniørvirksomheder. Der betales dyre lærepenge på denne konto, og det kan ses af overskudsgraderne hos de rådgivende ingeniører, der hører til i mellemgruppen med 200-1000 ansatte. Branchedirektør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører forklarer, at de mellemstore ingeniørers udfordringer ofte handler om vækstambitioner, hvor de i udgangspunktet skal kunne tilbyde de samme ydelser som markedslederne, men at det for den mellemstore virksomhed er dyrt, fordi de ikke kan fordele omkostningerne ud på en lige så stor omsætning som de helt store virksomheder. (Børsen)

At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen
Det er engagementet hos ejerlederne, og generelt gode tider, der driver indtægterne op hos de mindre rådgivende ingeniører, skriver Børsen og uddyber: "Nye tal fra Foreningen af Rådgivende ingeniører viser en markant bedre lønsomhed blandt de mindre entreprenører med op til 50 ansatte i forhold til de større rådgivende ingenører". (Børsen)

Ny kampagne sætter fokus på deltagelse i offentlige udbud
Det kan være dyrt at deltage i offentlige udbud, og det skal der mere fokus på. Initiativet sker som opfølgning på anbefalingerne fra en arbejdsgruppe nedsat af Erhvervsministeriet med det formål at begrænse omkostningerne ved at deltage i udbud. Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen står bag kampagnen i samarbejde med bl.a. FRI. (Dagens Byggeri)

Partier er enige om asbesttiltag
20 anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter - heriblandt FRI - udmønter sig nu i en bred politisk aftale, der skal sikre, at færre ansatte i byggeriet udsættes for asbest. (Arbejderen)