Aviser

Presseklip: Høje tilbudsomkostninger koster private jobs

Uge 40 2015

Høje tilbudsomkostninger koster private jobs
Sidste år brugte FRI’s medlemsvirksomheder 465 millioner kroner på at afgive tilbud til offentlige bygherrer. Det er 250 millioner kroner for meget og en udgift, som vil være let at reducere, hvis offentlige bygherrer har tænkt sig om, når de sender opgaver i udbud. Det skrev FRI's administrerende direktør, Henrik Garver, i et debatindlæg, som blev bragt i en række medier. "Få det gode købmandsskab tilbage og undlad unødvendige krav i det enkelte udbud og ikke mindst reducér antallet af bydende virksomheder", påpeger Henrik Garver. (Fyns Stiftstidende, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, AOH.dk, Herning Folkeblad, Lolland-Falsters Folketidende)

Læs debatindlægget

Milliardfusion mellem SWECO og Grontmij går igennem
Knap 1100 danske ingeniører fik ny arbejdsgiver, da SWECO's 2,4 mia. kr. store opkøb af Grontmij gik igennem d. 1. oktober 2015. Grontmij havde i 2006 opkøbt Carl Bro Gruppen. Henrik Garver, direktør i FRI, kommenterer opkøbet i Børsen den 1. oktober 2015.

Kæmpe byggeskandale med MgO-plader
Der er blevet anvendt MgO-plader i forbindelse med renovering af 295 pcb-ramte lejligheder i Farum. Det blev bekræftet onsdag formiddag. Byggeskadefonden udsendte i marts en advarsel mod pladerne, fordi de er uegnede som vindspærre på grund af fugtproblemer i det danske klima. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, kalder sagen for 'uoverskuelig': "Jeg husker ikke en byggeskandale af det omfang. Der er ingen tvivl om, at det har store konsekvenser i alle berørte ejendomme. Korrosion kan ødelægge en hel bygning" (Aarhus.Lokalavisen.dk, Furesø Avis, NytomNordsjælland.dk, Lokalavisen.dk)

Bambus udvider hotline
En ny videntjeneste skal hjælpe bygherrer og rådgivere med det ansvar og de pligter, de har i de tidlige faser af byggeriet. "Vi ved, at en væsentlig del af alle arbejdsulykker i byggeriet kan undgås ved bedre planlægning, og derfor skal der så tidligt som muligt i processen tages højde for, hvad der skal udføres på byggepladsen, og hvordan det skal gøres. Derfor er det vigtigt, at vi som bygherrer og rådgivere tænker i sikkerhed lang tid inden, virksomhederne og deres medarbejderne skal i gang på pladsen."

Sådan lyder det samstemmende fra erhvervspolitisk chef Ulrik Ryssel Albertsen i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, chefkonsulent Peter Andreas Sattrup i Danske Arkitektforeninger og udviklingschef Hanne Ullum i Bygherreforeningen. Videntjenesten bliver et nyt tiltag i Byggeriets Arbejdsmiljøbus i daglig tale Bam-Bus, som allerede i dag leverer vejledning om godt og sikkert arbejdsmiljø for virksomheder og håndværkere ude på byggepladserne. (Byggecentrum, Mestertidende. Videncenter for Arbejdsmiljø)