Aviser

Presseklip: FRI kritiserer fordelingen af udviklingsbistand

Uge 40 2016
FRI kritiserer fordelingen af udviklingsbistand
FRI kritiserer regeringens planer om at anvende 30 procent af udviklingsbistanden på at håndtere asylansøgere i DK. Et svindende antal asylansøgere har fået flere kommuner til at lukke centre og afskedige personale, hvilket resulterer i et enormt overskud. Et overskud som regeringen ikke vil bruge på reel udvikling. FRI argumenterer for, at udviklingsprojekterne skaber private arbejdspladser, fremmer lokalt iværksætteri og samtidig baner vejen for danske virksomheder, der ønsker at bidrage til vækst i udviklingslandene. (CPH Post)
Søren Jensen vinder med Væksthusene
I et hårdt kapløb med 20 andre ingeniørprojekter fra hele verden får Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/ S Award of merit fra FIDIC for det ingeniørmæssige design af Væksthusene i Botaniske Have Aarhus. Dommerkomiteen fra den internationale sammenslutning af rådgivende ingeniører kalder vinderen " a project of excellence, and very clever engineering". (Licitationen, Alt om Teknik, Byggeri, Bygtek, Dagens Byggeri, Building-Supply)

Tilbud er for dyre
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, opgør i forbindelse med sin årlige brancheundersøgelse rådgiverbranchens omkostninger ved tilbudsgivning, de såkaldte transaktionsomkostninger, til 446 mio. kr. Det er ifølge adm. direktør i FRI, Henrik Garver, udtryk for at tilbudsomkostningerne fortsat er alt for høje. (Byggeri)

Byggebranchen til kamp for et godt arbejdsmiljø
En række organisationer - bl. a. KF, Bygherreforeningen, FRI og Dansk Byggeri - underskrev på Folkemødet 2016 erklæringen ' Fælles værdigrundlag for arbejdsmiljø i Byggeog Anlægsprojekter', hvori de forpligter sig til " at forbedre arbejdsmiljøet på bygge-og anlægsprojekter i Danmark markant". Bl. a. får hvert led i værdikæden - fra bygherre til udførende - hver 4-6 anbefalinger som hjælp til at kunne leve op til den fælles målsætning. (Konstruktøren)