Aviser

Presseklip: Nye krav til rådgivere skal begrænse budgetoverskridelser

Uge 40 2018

Nye krav til rådgivere skal begrænse budgetoverskridelser
Ingeniører og arkitekter vil ifølge de nye betingelser for byggearbejder i AB 18 få et økonomisk ansvar, hvis de er medskyldige i, at udgifterne sprænger rammerne. "Det er helt sikkert, at AB 18 stiller nogle meget skarpere krav til rådgiverne. De får i højere grad status som leverandører med målbare ydelser, der kan tjekkes. Det stiller krav om, at bygherren er realistisk fra starten, og rådgiver skal også fra starten være kritisk over for de forudsætninger, der ligger til grund for budgettet" udtaler advokat og vicedirektør i FRI, Ulla Sassarsson. (Berlingske)

Brancheorganisationer: Udenlandsk arbejdskraft er afgørende for virksomhederne
Udlændinge bidrager med en viden om nye markeder, og det gør derfor virksomhederne mere globale. Det mener Henrik Garver, adm. dir. i FRI, der i går kunne erklære sig helt på linje med regeringens tanker om at lette adgangen til udenlandsk arbejdskraft -også udenfor EU-landene. "Udlændinge kommer med et andet netværk, med viden og en anden kultur og markedsindsigt, som styrker virksomhederne, og som de kan bruge, når de arbejder internationalt", siger Henrik Garver. (Licitationen)

Rambøll får historisk stor havneopgave i Algeriet
Danmarks største ingeniørvirksomhed, Rambøll, har sikret sig en nøglerolle i et havneprojekt i Algeriet til en samlet værdi af 21 mia. kr. Og Rambøll er ikke alene om at sikre sig danske opgaver i udviklingslandene. "Generelt er markedet for ingeniørydelser til tredjelande et vækstområde og hænger bl.a. sammen med, at beslutningstagerne i de lande gerne vil have projekter, der opfylder FN's verdensmål om ordentlige infrastrukturprojekter," forklarer Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Børsen)

Jobsøgning er op ad bakke for bindestregsingeniører
Ifølge en opgørelse fra IDA er ledigheden mere end dobbelt så stor blandt hhv. diplom og civilingeniører med en såkaldt ' ny retning' sammenlignet med 'alle retninger'. Det kommer ikke som nogen overraskelse for Henrik Garver, adm. direktør i FRI: Bindestregsuddannelserne bliver udfordret, fordi fagligheden måske ikke er tilstrækkelig stærk på hverken det ene eller det andet felt", vurderer han og uddyber: "Det kan lyde lidt karikeret, men hvis en nyuddannet ingeniør siger, at han er en superstærk projektleder til byggeri, anlæg og forsyning, vil de fleste arbejdsgivere vurdere, at han har delt sin faglige viden ud på tre forskellige discipliner og ingen erfaring har som projektleder". (Ingeniøren)