Tunnel

Presseklip: Femernplanen skrider

Uge 41 2015

Femernplanen skrider
Den danske regering har allerede udskudt den officielle tidsplan for en færdiggørelse med fire år fra 2020 til 2024. Men oven i kommer usikkerheden omkring den tyske godkendelse af projektet. Men ny usikkerhed er ikke, hvad der er brug for netop nu, advarer Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører: "Det værst tænkelige er en situation, hvor projektet bliver sat på pause i to år eller mere. Det kræver store ressourcer at omdisponere mandskab og maskiner, som er specielt indkøbt eller tiltænkt Femernprojektet. Det stiller uretfærdige krav til vores medlemmers planlægning og kan få konsekvenser for samspillet med andre projekter og forretningsmuligheder." (Børsen 2. okt.)

Det har ulmet længe, men nu er det officielt. Der bliver ingen tunnelforbindelse mellem Danmark og Tyskland før om 13-14 år. Foreningen af Rådgivende Ingeniører har tidligere advaret mod en stilstandsperiode. Adm. direktør Henrik Garver udtaler til Børsen: "Den reviderede tidsplan er ærgerlig for projektet, men det er vigtigt, at udmeldingen kommer nu. Det giver virksomhederne, der har stået standby, mulighed for at revidere deres planer. Ressourcerne bliver sandsynligvis i stedet sat ind på store udenlandske projekter, hvor udsigten til aktivitet er lovende," siger han. (Børsen 5. okt.)

Giv syriske flygtninge hurtigere adgang til arbejdsmarkedet
Danmark mangler ingeniører. Det er virkeligheden og en daglig udfordring for rådgivende ingeniørvirksomheder. Derfor efterlyser FRI, at ingenører, der er flygtet fra krigen i Syrien, skal have hurtigere og mere enkel adgang til det danske arbejdsmarked. "Det er vores indtryk, at mange af især de syriske flygtninge, der er ankommet til Danmark, er højtuddannede, og at ingeniørerne kommer fra gode polytekniske universiteter. Hvis vi kan hjælpe dem med et arbejde og ad den vej give dem en god begyndelse her i Danmark - samtidig med at de rådgivende virksomheder kan få besat nogle af de mange ledige stillinger - så vil det være et godt match, udtaler Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Dagens Byggeri)

FRI og DANVA i samarbejde
DANVA og FRI er blevet enige om at samarbejde om bla. uddannelse og rekruttering. De to foreninger vil frem til efteråret 2016 udarbejde en række undervisningscases om klimatilpasning og forsyningsopgaver til brug i gymnasiet. FRI og DANVA drøftede desuden en række fælles udfordringer inden for lønstatistik, insourcing-outsourcing og den nye vandsektorlov. (danskVAND)

Bambus udvider hotline
En ny videntjeneste skal hjælpe bygherrer og rådgivere med det ansvar og de pligter, de har i de tidlige faser af byggeriet. "Vi ved, at en væsentlig del af alle arbejdsulykker i byggeriet kan undgås ved bedre planlægning, og derfor skal der så tidligt som muligt i processen tages højde for, hvad der skal udføres på byggepladsen, og hvordan det skal gøres. Derfor er det vigtigt, at vi som bygherrer og rådgivere tænker i sikkerhed lang tid inden, virksomhederne og deres medarbejderne skal i gang på pladsen."

Sådan lyder det samstemmende fra erhvervspolitisk chef Ulrik Ryssel Albertsen i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, chefkonsulent Peter Andreas Sattrup i Danske Arkitektforeninger og udviklingschef Hanne Ullum i Bygherreforeningen. Videntjenesten bliver et nyt tiltag i Byggeriets Arbejdsmiljøbus i daglig tale Bam-Bus, som allerede i dag leverer vejledning om godt og sikkert arbejdsmiljø for virksomheder og håndværkere ude på byggepladserne. (Dagens Byggeri)