Aviser

Presseklip: Rådgivende ingeniørvirksomheder: Tilbudsomkostninger skal ned

Uge 43 2018

Rådgivende ingeniørvirksomheder: Tilbudsomkostninger skal ned
Ifølge nye tal fra FRI brugte de rådgivende ingeniørvirksomheder sidste år et rekordstort beløb på at afgive tilbud på opgaver. Prisen rundede en halv milliard kroner, og ifølge FRI kan det gøres meget billigere: "Vi sætter vores lid til, at det nye ABR 18 aftalesystem og den forholdsvis nye Udbudslov kan bidrage til at reducere omkostningerne. Bruger man dem, som de er, og ikke laver alle mulige krumspring, skal vi ikke bruge så mange jurister på at finde ud af, hvad der ligger i kontrakten og afdække mulige problemer, vurderer adm. dir. Henrik Garver. (Dagens Byggeri, Bygtek, Byggeri, Byens Ejendom, Estate Media, Byggecentrum, Molio)

Læs pressemeddelelse

Digitalisering skal styrke fremtidens mobilitet
Digitalisering er en kæmpe gevinst for at styrke fremkommeligheden i Danmark. For at vi kan bruge de digitale muligheder, bør politikerne udarbejde en national mobilitetsplan. Planen skal følges op med investeringer og mere fleksibel regulering, så de nye teknologiske muligheder kan udnyttes i hele landet. Sådan skriver FRI's administrerende direktør, Henrik Garver, i et debatindlæg i Teknik og Miljø og lægger op til FRI's rapport Fremtidens mobilitet - fire scenarier for 2035, som lanceres torsdag den 25. oktober. (Teknik og Miljø, Molio)

Læs debatindlægget her

Nyt samarbejde om cirkulær økonomi kan give eksportmuligheder
Danmark er trådt ind i World Economic Forums platform for cirkulær økonomi "Pace". Dermed åbnes endnu en dør for eksport af danske løsninger. Henrik Garver, adm. dir. i FRI, mener, at det nye samarbejde kan være godt nyt for danske virksomheder: "Når Danmark tilslutter sig, så er danske myndigheder med til at demonstrere danske løsninger. Dermed får rådgivende ingeniører mulighed for at vise sig frem" udtaler han til Licitationen. (Licitationen)