Aviser

Presseklip: Byggeri bryder grænser

Uge 44 2015

Byggeri bryder grænser
Markante byggerier, som danske ingeniører og arkitekter medvirker til at skabe i udlandet, er også med til at bane vejen for høj international omsætning i de danske rådgiverfirmaer. Den rådgivende ingeniørbranche er i dag en af de mest internationale brancher i Danmark. Det illustrerer den samlede internationale omsætning med al tydelighed. Branchen under ét omsætter for 11,3 mia. kr. rådgivningsydelser i udlandet og for 9,9 mia. kr. rådgivningsydelser i Danmark."2013 var en milepæl, hvor den internationale omsætning blev større end den danske. I 2014 er denne forskel blevet større, og med den ekspansion vi fortsat ser, vil udviklingen blive endnu mere tydelig, når vi ser på regnskaberne for 2015", siger Henrik Garver, adm. direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI. (Bygtek, Byggeri, Byens Ejendom, Erhvervsavisen Sjælland)

Kvalitet følger betaling
Mangelfulde projektmaterialer er den største trussel mod vækst blandt landets betonelementproducenter, mener CRH Concretes direktør, Claus Bering. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, mener imidlertid ikke, kritikken rammer plet: "Forventningerne til projektmaterialerne bliver større, samtidig er der en mindre grad af villighed til at betale for ydelserne. Konsekvensen er, at bygherrerne får det, de bestiller. Reelt er det i alles interesse, at projektkvaliteten løftes, særligt når vi med digitale værktøjer har mulighed for at forberede og teste projekterne langt bedre, siger Henrik Garver. (Licitationen, Building-Supply, IDag)

Kommuner mangler penge til energirenovering
I en artikel om indeklima i det offentlige udtaler Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører: "Der er i de fleste kommuner kun sat penge af til almindelig vedligehold og ikke til renovering af bygningerne endsige egentlig energirenovering. Det betyder, at værdien af de offentlige bygninger falder dag for dag. Men før det bliver rentabelt, skal renovering og energirenovering tænkes i sammenhæng. Energibesparelsen betaler simpelthen for renoveringen - eller dele af den". (Magasinet Statsindkøb)

Samarbejde om en god løsning for byggesagsbehandlingen
Foreningen af Rådgivende Ingeniører har for nyligt givet udtryk for, at certificering af byggesagsbehandling kan fremme væksten i samfundet og øge produktiviteten i byggeriet. Det mener Konstruktørforeningens formand Gert Johansen imidlertid ikke er et realistisk scenarie og opfordrer i stedet til, at branchen forsætter samarbejdet om en bedre løsning. (Konstruktørforeningen)

Høje tilbudsomkostninger koster private jobs
Sidste år brugte FRI’s medlemsvirksomheder 465 millioner kroner på at afgive tilbud til offentlige bygherrer. Det er 250 millioner kroner for meget og en udgift, som vil være let at reducere, hvis offentlige bygherrer har tænkt sig om, når de sender opgaver i udbud. Det skrev FRI's administrerende direktør, Henrik Garver, i et debatindlæg, som blev bragt i en række medier. "Få det gode købmandsskab tilbage og undlad unødvendige krav i det enkelte udbud og ikke mindst reducér antallet af bydende virksomheder", påpeger Henrik Garver. (Byggeri)

Læs debatindlægget