Aviser

Presseklip: Ordrebøgerne er stagneret

Uge 44 2016

Ordrebøgerne er stagneret
Markedsudviklingen er knap så positiv for de rådgivende ingeniører, som for blot et halvt år siden. På især opgaver med infrastruktur og klima i Danmark er ordrebøgerne stagneret. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, udtaler: "Vi oplever et kraftigt dyk i indgangen af infrastrukturopgaver. Der investeres ikke i det omfang, der reelt er behov for. Det er problematisk i forhold til både statens infrastruktur og ude i kommunerne. Man burde hæve kommunernes anlægsloft tilsvarende, hvad der skæres i statens infrastrukturinvesteringer". (Licitationen, Bygtek, Byggeri, Dagens Byggeri, Byggecentrum, Alt om Teknik)

Det er bygherrens pligt at prioritere
Rådgiveren ender ofte i krydsilden mellem bygherren og entreprenøren, skriver FRIs informationschef, Inge Ebbensgaard, i et debatindlæg, som lederen i Licitationen fremhæver. Inge Ebbensgaard stiller spørgsmålet: Hvordan kan vi sammen blive bedre? "Vi er nødt til at få rådgiver og bygherre til sammen at skabe en bedre proces. Vi skal gøre det klart, hvilke beslutninger, der må træffes hvornår. Som rådgiverbranche skal vi sætte bygherren i stand til at træffe den rigtige beslutning. Vi skal så tidligt som muligt sige, at den ide koster x kroner ekstra og har de og de konsekvenser." (Licitationen)

Læs debatindlægget

Byggeriets digitalisering kræver samarbejde frem for selvpromovering
I en artikel i Licitationen tidligere i oktober har Thomas Gråbæk, BIM Specialist og arkitekt MAA kritiseret arkitektbranchen for at oversælge sig selv på viden om IT. Det har fået Flemming Andersen, formand for Danske Arkitektvirksomheders Fokusudvalg for Aftaleret og juridiske forhold og Peter Hyttel Sørensen, IKT og procesudvikling, C.F. Møller til at forfatte et modsvar, hvor de blandt andet henviser til et igangværende samarbejde mellem FRI, DANSKE ARK og Dansk Byggeri om at optimere det digitale samarbejdsgrundlag. (Licitationen)

Budgetlægningsfejl koster milliarder af skattekroner
I Dagens Byggeri kritiserer asfaltindustrien regeringens kortsigtede budgetlægning, som går hårdt ud over de offentlige veje, og henviser til FRIs State of the Nation-rapport, som viser, at vejene har det værst af alle anlæg. (Dagens Byggeri)