Aviser

Presseklip: Ingeniører vil have langsigtet plan for mobilitet

Uge 44 2018

FRI: Danmark mangler en mobilitetsplan, en investeringsplan for infrastruktur og mere agil regulering
FRI's nye rapport 'Fremtidens mobilitet - fire scenarier for 2035' anbefaler politikerne at udarbejde en ny national mobilitetsplan, der skal følges op med en plan for investeringer i infrastrukturen og en mere fleksibel regulering: "Der er behov for nationale investeringsplaner, hvor man over en årrække, og måske med lån finansierer infrastruktur, der skal ligge i årtier, og som kommende generationer derfor også må bidrage til at betale. Det er nødvendigt med en længere flow i investeringerne", forklarer Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Licitationen, Byens Ejendom, Byggecentrum, Bygtek, Byggeri)

Læs pressemeddelelse

FRI: Kommunerne skal være på forkant for at sikre borgernes mobilitet
Kommunerne står over for store udfordringer for at sikre en god lokal mobilitet for fremtiden med stigende trængsel, flere folk i byerne og klimaudfordringer. For at imødekomme udfordringerne anbefaler FRI, at kommunerne samarbejder mere på tværs, at kommunale veje er forberedt til selvkørende biler, samt at kommunerne ser på nye teknologiske løsninger til at løfte den kollektive trafik. (Byens Ejendom, Byggeri, Bygtek, Dagens Byggeri)

Læs pressemeddelelsen

Det skal du opleve på Building Green
Politiken Byrum har bedt fire kendere om hjælp til en guide over de mest inspirerende taler og workshops på den bæredygtige konference Building Green i Forum. Henrik Garver, adm. dir. i FRI, anbefaler åbningstalen ved Steen Hildebrandt om bæredygtighed gennem lederskab og IDA-BYG’s debat om en frivillig bæredygtighedsklasse. (Politiken Byrum)

FRI savner indflydelse i nyt politisk forum
Tirsdag blev de 15 medlemmer i det nye Forum for Udbud præsenteret, og det er et forum uden rendyrkede rådgiverorganisationer. "Jeg synes, det er et problem at hele rådgivningssektoren ikke er taget med. Der ligger rigtig mange udbud, offentlige indkøb og rådgivningsydelser på alle niveauer. Og der er ikke rigtig nogen, der favner det aspekt i forummet", vurderer adm. dir. i FRI og fortsætter: "Jeg er spændt på at se, hvad fokus bliver for rådet. De åbner også op for at indkalde eksterne eksperter, og der kan det være, at vi bliver inviteret til at sidde med. Det ville være en fin måde at gøre det på, slutter han. (Dagens Byggeri)