Aviser

Presseklip: Markedet skifter fra offentligt til privat

Uge 45 2015

Byggeriet balancerer på en knivsæg - markedet skifter fra offentligt til privat
Den seneste konjunkturundersøgelse fra Foreningen af Rådgivende IngeniørerFRI, viser, at branchen forventer at skulle ansætte flere medarbejdere, men også at markedet er usikkert.Der sker et skift i markedet, fra at være drevet af den offentlige sektor til at være drevet af den private.

"Summen er, at markedet er langt mere usikkert netop nu. Vi står i en situation, hvor vi må forvente, at det bliver de private opgaver, som skal drive væksten i branchen. Det er et skift, der skaber turbulens, fordi hver enkelt virksomhed skal ændre fokus i forhold til de nye kundegrupper, samtidig med at væksten bliver endnu mere afhængig af styrken i et kommende dansk opsving," siger Henrik Garver, der dog samlet set ser en positiv udsigt for branchen, blandt andet fordi danske erhvervsvirksomheder de seneste år, har opbygget et stort investeringsefterslæb. (Børsen, Finans, Jobfinder, Altomteknik, Byens Ejendom, Byggeri, Bygtek)

Læs pressemeddelelsen 

Fald i udbudsklager går ud over retssikkerhed
I et debatindlæg kommenterer Henrik Garver, adm. dir. i FRI de højere gebyrer, den kortere klagefrist og risikoen for at bære sagsomkostningerne ved udbudsklager. Det afholder mange virksomheder fra at klage over offentlige udbud. Derfor glæder Henrik Garver sig over, at K og V nu har opmærksomhed på problemet.

"Løsningen på ”for mange klagesager” over udbud er IKKE stramme klageregler, men bedre udbud. Hvis dette bliver fokus for K og V, så vil det være et forhold, der ikke blot bidrager til færre klager, men også til bedre vilkår for danske virksomheder og bedre indkøb hos vores offentlige myndigheder", påpeger Henrik Garver. (Altinget)

Dansk Byggeri og FRI: Fordele ved dansk ja ved folkeafstemning
I Licitationen anbefaler FRI og Dansk Byggeri danskerne at stemme ja til, at det 23 år gamle retsforbehold skal omdannes til en tilvalgsordning. "Det vil være en fordel for virksomhederne at være omfattet af den samme grundlæggende retssikkerhed som vores europæiske konkurrenter. Det vil give en øget sikkerhed, at vi kan være en del af det handelsretlige område", siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. (Licitationen)