Aviser

Presseklip: De rådgivende ingeniører når rekordomsætning

Uge 46 2016

De rådgivende ingeniører når rekordomsætning
Omsætningen for rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark er steget rekordhøje 25 mia. kr., og dermed er virksomhederne nu over niveauet fra før den økonomiske krise, skriver Licitationen.

"Eksportomsætningen fra danskbaserede virksomheder udgør 2,2 mia. kr. Det svarer til 17% af den omsætning, der skabes i Danmark. Hertil kommer omsætningen i udenlandske datterselskaber på 12,1 mia. kr. i 2015. Det er en fremgang på 34% i forhold til 2014 og skyldes primært opkøb af virksomheder i udlandet. Samlet kommer tæt ved 60% af branchens omsætning fra opgaver i udlandet, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI. (Licitationen)

Analyse: Anlægsstop på infrastruktur og klimaopgaver
Anlægsstop på infrastruktur-og klimaopgaver betyder en mindre tilbagegang i den samlede ordrebeholdning for danske rådgivende ingeniørvirksomheder. Årsagen til, at tilbagegangen kun er mindre, er, at branchen stadig har fremgang inden for boligbyggeri, offentligt byggeri og erhvervsbyggeri. Det viser FRI's nye Konjunkturundersøgelse for oktober. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, glæder sig imidlertid over, at infrastruktur og miljø er nogle af de sektorer, hvor rådgiverne har den største eksport. Henrik Garver uddyber: "Når der mangler opgaver på det danske marked, så flyttes fokus typisk mod eksport". (Licitationen)

Rådgiver skal hjælpe os med udsynet
Projektledelsen fra Nyt Hospital Nordsjælland svarer nu på FRI's debatindlæg "Det er bygherrens pligt at prioritere". Projektledelsen peger på gensidige forpligtelser og ansvar i debatten om samarbejdet mellem rådgivere og bygherrer og skriver: "Det er en kendsgerning, at der kun er de penge at bygge for, som der er. Derfor er det netop udtryk for rettidig omhu at prioritere og skære tingene rigtigt til så tidligt som muligt, og inden vi står ude på byggepladsen, hvor vi ved, at det for alvor bliver dyrt." (Licitationen)

Læs debatindlægget